fbpx
Grundloven skal gælde alle
Billede-05-06-2016-15.36.56.jpg
Blandt talerne hos Socialdemokraterne i Vallensbæk var Anne Sofie Allarp, radiovært, og Per Christensen, 3F. Foto: presse-fotos.dk
VALLENSBÆK. Socialdemokraterne i Vallensbæk havde blandt besøg af Per Christensen, 3F, og Anne Sofie Allarp, radiovært, grundlovsdag

Socialdemokraterne i Vallensbæk holdt traditionen tro grundlovsmøde på Højrupgård.
Blandt talerne var Anne Sofie Allarp, radiovært på Radio24syv, forfatter og foredragsholder. I sin tale kom Anne Sofie Allarp blandt andet ind på forskellige kategorier af mennesker, der bliver chikaneret ved lov. Danskere, der er gift med udlændinge og folk, der er født i udlandet og sidst flygtningene, herunder krigsflygtningene. Om dette sagde hun i sin tale:
– Formålet med statschikanen er at beskytte vores velfærdssystem og tjene politiske point hos befolkningen gennem en klassisk del og hersk-strategi. Men statschikanen gør også, at vi nedbryder det fundament, som vores samfundsmodel hviler på.
Og der er ifølge Anne Sofie Allarp noget at være bekymret for:
– Den politiske vilje til ved lov at splitte og diskriminere beflokningsgrupper er den største trussel imod den grundlov, som vi fejrer idag.
For velfærden kan ikke stå selv uden dens grundlag af frihed, lighed for loven og demokrati. En rettighed skal gælde for alle, ellers er den et privilegium, og ændrer grundlæggende karakter, fra noget som haves, til noget som gives.

Grundloven og arbejdet
Per Christensen, forbundformand for 3F, talte også hos Socialdemokraterne i Vallensbæk. Han kom i sin tale blandt andet ind på arbejdsmarkedsforhold:
– Grundloven har også en politisk formålsbestemmelse, der betyder, at politikerne og Folketinget skal tilstræbe, at alle borgere har mulighed for at skaffe sig et arbejde, der kan betrygge deres tilværelse. I dagens Danmark betyder det, at Folketinget bør samarbejde med fagbevægelsen om at bekæmpe social dumping.
Og der er, ifølge Per Christensen en del at være opmærksom på:
– For danske statsborgere kan ikke opretholde en tilværelse i Danmark med de leveomkostninger, som gælder her i landet – hvis vi vel at mærke skal konkurrere med østeuropæere, som har bolig- og leveomkostninger i deres hjemlande, der ligger langt under, hvad vi har her i Danmark. Derfor er det også misbrug af grundloven, når blå blok i Folketinget har gjort indsatsen imod social dumping sværere. De har for eksempel fjernet SKATs muligheder for at kontrollere udendørs byggeaktivitet på privat grund.

1 kommentar om “Grundloven skal gælde alle”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top