fbpx
Godt samspil om cricket
2010-01-01-11.14.57.jpg
Svanholm Cricket og Brøndbyvester Skole har i fællesskab sat fokus på cricket. De to parter håber på et fortsat samarbejde. Foto: Svanholm Cricket
BRØNDBY. Svanholm Cricket og Brøndbyvester Skole er ved at afslutte andet år af godt samarbejde. De håber begge, det kan fortsætte

Dette skoleår er andet år i træk, hvor Brøndbyvester Skole og Svanholm har haft et samarbejde. Brøndbyvester Skole har dermed haft besøg af Svanholms instruktører gennem to sæsoner, som har lært både elever og lærere om cricketspillet.
Skolelærer Anders Simonsen, som er koordinator til Cricketklubben, siger:
– Vi er blevet mødt af en cricketklub, som har været initiativrig, positiv og meget imødekommende. Og nogle instruktører, som med humør og engagement har lært vores elever at spille cricket.

Har flere elementer
Samarbejdet har været for skolens yngre elever fra 2. og 3.klasser, som er blevet trænet af Svanholm, og eleverne har spillet med i et par gode stævner på Svanholm Park og i Idrættens Hus. I alt har over 200 børn deltaget.
– Jeg er fra Glostrup, jeg har som lille altid vidst, at der var en cricketklub i byen. Men cricket var noget langtrukkent noget, gik der rygter om, som kunne vare en hel dag. Det, jeg havde hørt, var, at cricketspillere skulle drikke te og generelt være lidt fine på den. Cricketreglerne har jeg aldrig kendt. Heldigvis har det vist sig, at sporten kan mange andre ting, siger Anders Simonsen.

God læring
Mange af eleverne havde aldrig hørt om sporten før, og det har været spændende at prøve noget nyt.
– I idrætsundervisningen er det mange ting, eleverne skal lære. De skal lære at kaste, koordinere kroppens forskellige dele, lære regler og fair play. Cricket indeholder det hele. Eleverne har trænet i at styre boldkasts fart, retning og bane ved både over- og underhåndskast, fortæller Anders Simonsen.

Gør verden større
Svanholms instruktører Søren Vestergaard, Sonnich Thacker og Jørgen Jønsson har er alle tidligere cricketspillere, og det har især været populært, når de kunne fortælle, at de var tidligere landsholdsspillere.
– Cricket er blevet spillet i vores kommune i mange år, hvor vi jo har et rigtigt godt hold. Samarbejdet har givet os mulighed for at tilbyde eleverne noget, som de ikke oplever til daglig. Vi har gjort deres verden en lille smule større, slutter Anders Simonsen.

Fortsætter gerne
– Vi er meget glade for dette skoleprojekt, som snart slutter i denne omgang, men Brøndbyvester Skole og vi i Svanholm skal snart drøfte en forsættelse af samarbejdet, som begge parter jo gerne ser fortsætte i tråd med den åbne skole, hvor vi kommer ned i timerne og inspirerer lærere og elever siger Jørgen Jønsson, Svanholm, som er koordinator og initiativtager til projektet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top