fbpx
Fodboldtalenter hædret
Gruppefoto-1.jpg
Borgmester Kent Magelund sammen med drengefodboldholdet fra Brøndby Idrætsefterskole. Med på billedet er også forstander Bo Palle Jensen, viceforstander Martin Lund og drengenes træner Mikkel Christoffersen. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Drengefodboldholdet fra Brøndby Idrætsefterskole har netop vundet årets landsdækkende skoleliga og blev derfor fejret på Rådhuset

Brøndby Kommune har en lang tradition for at producere dygtige fodboldspillere og levere gode resultater på fodboldbanerne overalt i landet.
Mange af de gode resultater gennem tiden kan kommunen takke Brøndbyernes Idrætsforening for, og det skyldes ikke mindst rækken af dygtige fodboldspillere, som har fået deres fodbolduddannelse i Brøndbyernes Idrætsforenings fodboldskole.
Talentplejen omfatter ikke længere bare en fodboldklub, men et tilbud til drenge og piger fra 7. klasse og op, om at kombinere fodboldinteressen med skoleundervisning i fleksible rammer. Og den kombination giver tilsyneladende pote.
Noget Kent Max Magelund (S), borgmester, også kom ind på i sin tale:
– At vi i dag fejrer Brøndby Idrætsefterskoles fodbolddrenge, er en understregning af det store arbejde, der finder sted, og den seriøsitet, der bliver udvist af ansatte og elever for at skabe et unikt miljø omkring undervisning og fodbold.

Større sammenhæng
I sin tale fremhævede Kent Max Magelund også arbejdet med at skabe hele mennesker:
– Brøndby Idrætsefterskole baserer sit virke på værdierne vilje, ambitioner og engagement. Talentudvikling ses i et større perspektiv, der har fokus på at skabe hele mennesker. Her går forpligtelser, udvikling og sport hånd i hånd. Det praktiseres blandt andet ved at dette hold kun består af elever/spillere, der passer deres skole og øvrige pligter i dagligdagen.

Fællesskab og talent
Skoleligaen, som drengeholdet netop har vundet, er en turnering for skoler med en fodboldlinje og afvikles henover skoleåret hvor 40 hold deltager.
– Jeg ved, at Brøndby Idrætsefterskole lægger vægt på, at det er fællesskabets talent og styrke, der vinder de mest betydningsfulde sejre. Det må man jo i sandhed sige, at I lever op til, idet I har benyttet hele 26 spillere til et 11-mands hold hen over turneringen. Jeg er sikker på, at fokus på værdier som fællesskab og hele mennesker har været med til at skabe dette vinderhold, men derudover findes der helt sikkert også en stor talentmasse på dette hold, sagde Kent Magelund.

Sejr sammen
Også holdets træner Mikkel Christoffersen fremhævede fællesskabet som en væsentlig årsag til, at hans hold fik den eftertragtede pokal med hjem til pokalskabet.
– Vi lagde ud med et par dårlige resultater, men efterhånden som drengene fik et stærkere fællesskab, viste resultaterne sig. Vi har utrolig mange dygtige individualister på holdet, men de formåede at spille bedre og bedre sammen. Og at vi ender med at bruge 26 spillere, viser jo også hvor mange, der kan byde ind, sagde Mikkel Christoffersen.
Holdets anfører, Nikolaj Frandsen på 17 år, fik et ekstra skulderklapmed på vejen for sin evne til udover at være en dygtig fodboldspiller, også at have et blik for alles ve og vel i truppen. Hans egen forklaring på sejren var da også, at han og holdkammeraterne ikke kun var holdkammerater men også venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top