fbpx
Fodbold på skoleskemaet for alle
Brndby_3322.jpg
Fodbolden fylder meget i Brøndby. Til næste år får alle elever i 5. klasse fodbold på skoleskemaet. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Bolden kommer til at rulle i 5. klasserne i det kommende skoleår. DBU’s sundhedsprojekt FIFA 11 skal styrke børnenes fysiske sundhed og viden om sundhed og trivsel

Kompetenceudvikling af skolens medarbejdere, synlig læring, skoler i bevægelse, styrket faglighed og trivsel og den åbne skole er sigtelinjerne for Brøndby Kommune på skoleområdet. Alle sammen områder, som skolerne og kommunen nu får endnu bedre mulighed for at sætte fokus på.
I Brøndby Kommune har man nemlig valgt at opfordre alle skoler til at tage imod det gratis undervisningsforløb FIFA 11 for Health, og det har mange valgt at tage imod.
Alle kommunens 5. klasser, tre 6. klasser og mindst en 4. klasse kommer således til næste skoleår til at have FIFA 11 for Health på skoleskemaet gennem 11 uger, og cirka 14 lærere skal på kursus i at kunne gennemføre forløbet.

Bevægelse med effekt
– Vi har i forvejen et stærkt fokus på bevægelse og fællesskab i Brøndby, og det kan vi give endnu en dimension ved at tage dette nye koncept fra DBU ind i vores skoler. Det flugter skolereformens krav om bevægelse rigtig godt og vi er tiltalt af, at det har været testet med god effekt og både kan rykke børnenes fysiske sundhed og deres viden om sundhed, siger Helge Skramsø, direktør for skoleområdet i Brøndby Kommune.
Konceptet, der er udviklet af Dansk Boldspil Union, FIFA samt Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet, indeholder alle redskaberne, der er brug for, hvis man vil sætte læring, sundhed og trivsel på skoleskemaet.

Ikke blot de sædvanlige
– En af de ting, vi har lagt vægt på, er at det skal være for alle. Og måske særligt dem, der ikke er så fortrolig med fodbolden. Det gælder både elever og lærere. Det er verdens bedste legetøj, og så er det ikke mindst et fremragende læringsredskab, lyder det fra Kenneth Reeh, vicedirektør i DBU.
For at afvikle undervisningsforløbet for eleverne, kommer skolelærerne på et to og en halv dages kursus.
Her modtager man alle materialerne, der er nødvendige for at gennemføre forløbet. Herefter er lærerne klar til at afvikle to gange 45 minutters undervisning for eleverne over 11 uger, hvor et sundhedstema kobles til praktiske øvelser. Og det har vist sig at virke i pilotforløb, der har været fulgt af forskere fra Københavns Universitet, Center for Holdspil og Sundhed.
Brøndby Kommune regner med, at lærerne kommer på kursus i at afvikle programmet umiddelbart efter årsskiftet, og at børnene introduceres for det 11 uger lange forløb i foråret 2017.

Der er tale om et samarbejde mellem FIFA, DBU samt Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet.
Det drejer sig om et forløb for elever i 5. klasse bestående af to gange minutter over 11 uger, hvor 11 fodboldøvelser kobles til 11 sundhedsbudskaber, der lærer eleverne om sundhed, motion, kost og positiv tænkning.
Projektet blev sidste år testet på 40 klasser. Forskningsresultaterne viser, at eleverne uanset niveau øger deres sundhedsviden, sociale trivsel og ikke mindst deres fysiske sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top