fbpx
Fair Play – også på den politiske bane
Af Henrik Rademacher, Dansk Folkeparti Brøndby Den 18. maj havde Dansk Folkeparti bragt et punkt op på KB-dagsordenen. Vi ønskede at diskuterer strukturen i aftalen Fair Play også uden for banen. den 10. december 2014 besluttede KB nemlig at opstarte projekt Fair Play – også uden for banen. I beslutningen blev der vedtaget at Vestegnens […]

Af
Henrik Rademacher,
Dansk Folkeparti Brøndby

Den 18. maj havde Dansk Folkeparti bragt et punkt op på KB-dagsordenen. Vi ønskede at diskuterer strukturen i aftalen Fair Play også uden for banen. den 10. december 2014 besluttede KB nemlig at opstarte projekt Fair Play – også uden for banen. I beslutningen blev der vedtaget at Vestegnens Politi, Brøndby IF A/S, Kommunen og Brøndby Support skulle indgå. Efterfølgende tilføjede man, uden at høre KB, at Alpha skulle med. Vi blev altså ikke hørt eller taget med på råd. Vi havde selvfølgelig stemt nej, da vi ikke går ind for fodboldrelateret hærværk i form af graffiti og klistermærker som Alpha desværre er en del af. Dansk Folkeparti ønskede at sende et signal om at vi ønsker at Brøndby IF tager en mere aktiv rolle. Derfor skrev vi i vores debatoplæg til KB at vi OVERVEJER om man kunne fjerne støtten til amatørdelen af klubben. Dette var ment som en løftet pegefinger overfor klubben. Vi har på intet tidspunkt fremsat et forslag om dette, selvom socialdemokraten Hajg Zanazanian påstår det. På facebook fremsættes disse postulater mod os. Han er velkommen til at nærlæse vores oplæg og udpege hvor vi skulle fremsætte forslaget. Det ville klæde ham at trække sin usaglige påstand tilbage. Det er ikke god skik at udbrede løgne. Dansk Folkeparti er udmærket klar over at tilskud gives efter lov.

Men det gør tilskud til følgende ikke:
Kunstgræsbane 12 udskiftning af belægning til 1.910.577 kroner, nyt klubhus til 55.500.000 kroner, elektronisk lys­tavle til 75.000 kroner samt to panna baner til 30.000 kroner.
Det er, hvad Brøndby IF har fået eller fået lovning på bare i indeværende periode. Disse penge kunne ligeså vel have været brugt til rengøring af bybilledet efter fodboldrelateret hærværk. Vi håber fortsat at have råd til at yde støtte, men kassen er ikke bundløs.

Svar

Af
Hajg Zanazanian
– Kommunalbestyrelsesmedlem (S)

Da vi drøftede punktet på kommunalbestyrelsesmødet, stod det meget klart, at DF står alene med det synspunkt, at kvinder, børn og andre frivillige hos Brøndby IF’s amatørafdeling bør straffes, hvis der er nogle andre personer, der ikke holder sig til reglementet i forbindelse med fodboldkampe. DF vil give de omkring 1900 personer, der er tilknyttet amatørafdelingen det røde kort i stedet for den gruppe af personer, som bør få det røde kort.
Desuden må jeg også stille spørgsmålstegn ved Henrik Rademacher kendskab til Alpha. Jeg mener ikke, det klæder, at komme med så grove generaliseringer af en hel gruppe af fans.
Der er ingen tvivl om, at vi ønsker at komme problemerne til livs, og derfor er vi med i Fair Play-samarbejdet, som er unik af sin art. Gennem dialog ønsker vi, at takle de problemer, der kan opstår i samarbejde mellem klubben, politiet, kommunen og fans. Gennem konstruktiv dialog og samarbejde banes vejen.
At sende signaler med trusler om at fjerne støtten til kvinder, børn og andre medlemmer i amatørafdelingen, er destruktivt, usagligt og at skyde langt forbi målet. Man må regne med, at når DF kommer med så markante udmeldinger, at deres ord står ved magt og at tankerne om at give amatørafdelingen det røde kort er et led i et forslag fra DF, men det er måske bare tomme trusler og signaler uden konkret handling.
Når DF tager det videre på øverste kommunalpolitiske niveau, så bør der være noget konkret. Der er forskel på deres kaffebordssamtaler i partiforeningen og så kommunalbestyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top