fbpx
En weekend med masser af kultur
Hop-12.jpg
I den kommende weekend er der KulturWeekend i Brøndby Strand, hvor der er mange aktiviteter for blandt andet børnene. Foto: Netværkskontoret
BRØNDBY. Brøndby Strand byder endnu engang velkommen til KulturWeekend i den kommende weekend

KulturWeekenden bliver i den kommende weekend holdt i Esplanadeparken mellem centret og kirken, hvor bydelens boligafdelinger, foreninger, kirken og Kulturhuset Brønden sammen skaber en farvestrålende festplads med telte, loppeboder, børnehjørne, musik og mad fra alle verdenshjørner.
– Det bliver en weekend med kultur på alle hylder. Og her tænker jeg på kultur i ordets bredeste forstand. Vi har i år med vores tema ’Kultur i forening’ særligt fokus på, at kultur ikke er noget, der adskiller, men derimod noget, der samler. Vi synes, det er et vigtigt budskab i en tid, hvor mange fokuserer på forskellene mellem mennesker, siger Nynja Østergaard, medlem af styregruppen for KulturWeekenden.

Børnehjørnet
KulturWeekenden er et af de årlige højdepunkter for områdets børn og unge. Og i år bliver ingen undtagelse. I børnehjørnet er der hoppeborg, ansigtsmaling, rideture og børneloppeboder hele weekenden. Brandvæsenet kommer også forbi med brandbil og stigevogn. Noget der som regel skaber stor glæde hos de helt små, når de får lov til at komme ind i brandbilen. Et nyt tiltag for de unge er en rodeo-kamel, hvor der kan dystes om, hvem der kan holde sig siddende på kamelen længst tid. Det skal nok blive et tilløbsstykke.

Musikken spiller
Musikken på KulturWeekend kommer i år fra både Tyrkiet, Balkan, Danmark og Mellemøsten. Det dansk-bosniske orkester Balkan Sevdah Club spiller lørdag musik fra Balkan og synger også blide bosniske folkesange.
I Cafételtet har Brøndby Jazzklub sørget for jazz fredag eftermiddag og aften. Her åbner ’Blues Lounge’ teltet med en omgang svedende og swingende blues efterfulgt af ’Dixie Swingers’, der spiller traditionel jazz.
Afslutningskoncerten søndag eftermiddag er med Middle East Peace Orchestra, hvis musik både har elementer fra den jødiske klezmermusik, mellemøstlig “makam” til traditionel arabisk musik. Kirken, der står bag det programpunkt, har netop valgt dette orkester for at vise, at i Brøndby Strand står de sammen som mennesker uanset religion og kultur.

Foreninger på pladsen
På KulturWeekenden står områdets frivillige og foreninger også for en stor del af underholdningen. Og i løbet af lørdag eftermiddag kan man for eksempel opleve Brøndby Strand Gymnastikforenings gymnaster og Come and dance’s linedansere. Flere andre foreninger deltager også i weekenden og er klar i teltene til at fortælle om det, de arbejder og brænder for.

Man kan se hele KulturWeekendens program på brøndbystrand.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top