fbpx
Cykelløb inde og uden
IMG_8834.jpg
Den 14. juni var der La Vuelta på Vestegnen. Deltagerne, der cyklede uden for blev våde. Men glade. Foto: Mikkel Bonnesen
GLOSTRUP. Tirsdag i sidste uge blev der cyklet La Vuelta på Vestegnen. Både inde og ude

Der blev cyklet La Vuelta den 14. juni. Både udendørs på Vestegnen for tredje gang, men også inde på den lukkede afdeling på Psykiatrisk Center Glostrup for første gang. Og begge steder blev der trampet godt igennem, selvom den udendørs udgave i starten var ved at regne væk. To kondicykler blev kørt godt igennem på den lukkede intensive psykiatriske afdeling på Psykiatrisk Center Glostrup, hvor syv patienter sammen med personalet cyklede 130 km i løbet af dagen.
– Det giver mig ny energi, og jeg bliver glad, fortalte patienterne, som cyklede mere end ti km.

At bestige et bjerg
Løbet var en del af et samlet arrangement, hvor ti lukkede psykiatriske afdelinger i hele landet cyklede med for at give patienterne en god oplevelse og for at sætte fokus på idrætsglæde hos en gruppe mennesker, som ellers kan have det svært med fysisk aktivitet, især fordi de får medicin, som kan virke sløvende.
– At deltage i sådan et cykelløb kan være et kæmpe bjerg at bestige for patienterne. Men når det så lykkes, så betyder det jo fantastisk meget for dem. Det har været en super god dag, og bagefter har mange også snakket om, hvor sjovt det var, siger afdelingssygeplejerske Ditte Thomsen.

Rette stemning
For at skabe rigtig løbsstemning, var der pyntet op med plakater, og der var drikkedunke og diplom til alle deltagerne.
Initiativtagerne fra Dansk Arbejder Idrætsforbund var meget tilfredse med dagens resultat.
– Vi kan se på tilbagemeldingerne, at det gik over al forventning, hvis man tager i betragtning at sådan et arrangement aldrig har været prøvet før. Håbet er, at vi kan få endnu flere med næste år, nu hvor andre afdelinger kan se, hvor godt det et gået, siger idrætskonsulent Lisbeth Crafack.

Våd cykeltur
Samtidigt med at kondicyklerne var i gang på de lukkede afdelinger, blev der også cyklet La Vuelta på Vestegnen for mennesker med for eksempel angst, depression eller skizofreni. Her var der næsten 100 tilmeldte, som dog fik lidt udfordringer med vejret.
Især herrernes vinder på 27 km Jan Tang fra Brøndby blev testet, men han tog det i stiv arm.
– Mine kæde sprang, det var koldt og op ad bakke, der var modvind og ja, så regnede det. Men jeg vandt, det havde jeg ikke lige regnet med, så det var lækkert, fortæller 42 årige Jan Tang.
Udover at vinde cykelløbet, vandt han også en citybike i lodtrækningspræmie, så turen viste sig at være strabadserne værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top