fbpx
Clarasvej er reddet
Parkering1.jpg
Efter byggeriet af hotellet er afsluttet, er parkeringspladsen i Glostrup Hule nu igen tilgængelig. Men ved en stor konference er der ikke pladser nok her, mener hotellet. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Planen om at give Glostrup Park Hotel tilladelse til at opkøbe flere villaer på Clarasvej for derefter at rive dem ned og anlægge parkeringspladser, er droppet

Siden jul har det været debatteret, hvordan parkeringsproblemerne omkring Glostrup Park Hotel skal løses. I forrige uge kom så en beslutning fra Miljø- og Teknikudvalget: Hotellet må forsøge at løse parkeringsbehovet inden for den nuværende lokalplan, inden Glostrup Kommune vil se videre på en ny lokalplan, der giver tilladelse til at rive boliger på Clarasvej ned.
Det betyder, at Glostrup Park Hotel i første omgang skal rive direktørboligen på hovedvejen ned og erstatte den med parkeringspladser.
– Det har vi ikke nogen planer om. Vi mener, at de 27 pladser, som det vil give, rækker som en skrædder i helvede, siger direktør Mikael Melander.
Han er selvfølgelig ærgerlig over, at planen ikke bliver til noget.
– Nu er vi tilbage ved status quo, så må tiden vise, om det var den rigtige beslutning. Vi synes det er ærgerligt, men sådan er det, siger han.
Han siger om baggrunden for ansøgningen:
– Vi har forsøgt at få flere parkeringspladser for at servicere vores gæster bedre og for at undgå trafikproblemer på villavejene. Det har vist sig, at vi får mange store konferencer. Vi har lige haft en, hvor gæsterne heldigvis blev fløjet ind, men hvis de kommer i biler, har vi ikke pladser nok, siger han.

Glade beboere
Beboerne på Clarasvej er selvfølgelig glade for, at lokalplanen nu er skrottet.
– Vi på vejen og omegn er lettede og glade over udfaldet, og kan nu ånde lettede op. Vi er taknemmelige for, at der blandt politikere og medborgere i Glostrup er blevet lyttet til os og fundet forståelse for vores argumenter, så vi kan få lov at beholde vores Clarasvej, siger Alvin Christensen og Anders Ørbæk på vegne af gruppen Bevar Clarasvej.
De takker for opbakningen fra andre, der har støttet deres kamp.
– Det er dejligt at opleve, at det giver mening at samles og kæmpe en fælles kamp. Der skal noget mere til at afvise en fælles flok med en sag, end en flok individer med sporadiske opråb. Det har undervejs kostet ressourcer at tage kampen op, men udover det positive udfald af sagen, har vi her på vejen også høstet en anden gevinst af anstrengelserne, nemlig et styrket fællesskab. Arbejdet med sagen har bragt os tættere på hinanden og har skabt et styrket sammenhold, der med garanti også vil gavne os fremover.

Måske parkeringsforbud
Med beslutningen om ikke at gøre yderligere, følger selvfølgelig spørgsmålet om, hvad der så skal ske.
– Der var enighed om at det første, der skal ske er, at de ofrer direktørboligen. Vi vil helst ikke lægge alle de huse på Clarasvej ned, når beboerne er imod. Vi vil hellere presse direktøren. Det kan godt være, vi er nødt til at lave parkering forbudt på Clarasvej, så de ikke drukner i hotelgæster, siger medlem af Miljø- og Teknikudvalget, Leif Meyer Olsen (V).
Formanden for udvalget, Flemming Ørhem (DF) havde på forhånd understreget, at det bare var en forudgående høring, og at beslutningen ikke var truffet. Det har han nu gjort, og det førte altså til, at han ikke kunne bakke op om forslaget til den nye lokalplan.
Flemming Ørhem ville gerne have kigget mod den anden side af Hovedvejen, hvor der er et grønt areal langs Byparkvej, som er udlagt til vejareal og derfor relativt nemt kan laves til parkeringspladser.
– Jeg synes ikke, der er nogen grund til at rive det halve af Clarasvej ned, når der kan findes en løsning uden nedrivning, siger han.
Robert Sørensen (EL) var fra starten imod den nye lokalplan.
– Jeg er meget glad for at et flertal i Miljø- og Teknikudvalget i denne omgang afviser at omdanne Clarasvej til en p-plads, og står det til Enhedslisten så kommer det aldrig til at ske, hotellet kan rive deres direktørbolig på Hovedvejen ned og indrette 27 p-pladser der, det vil efter min vurdering løse problemet med manglende p-pladser.
Der var dog ikke opbakning i udvalget til at gå videre med parkering på Byparkvej lige nu.
Hotellet havde inden behandlingen af lokalplanen opkøbt to villaer på Clarasvej, så de var forberedt, hvis lokalplanen blev vedtaget. Dem vil de nu forsøge at leje ud.

Sagen kort
Glostrup Park Hotel havde søgt om en ny omfattende lokalplan, men beboerne på Clarasvej var imod
Af Jesper Ernst Henriksen

GLOSTRUP. Efter Glostrup Park Hotels udvidelse med konferencecenter og en ny værelsesfløj viste det sig, at de 173 parkeringspladser, der oprindeligt var planlagt, ikke var nok.
– Vi får brug for i hvert fald 100 mere, sagde hoteldirektør Mikael Melander dengang.
Derfor søgte hotellet sidste år om en ny lokalplan.
Lokalplanen gav hotellet mulighed for at opkøbe villaer på Clarasvej, rive dem ned og erstatte dem med parkeringspladser til hotellets gæster. Beboerne var ikke tvunget til at sælge til hotellet, men følte sig alligevel pressede. I en stribe læserbreve og et par artikler her i avisen forklarede de, at de gerne ville bevare det gode liv på Clarasvej, og det ville være svært, hvis halvdelen af husene forsvandt.
Planen blev sendt i en forudgående høring af Kommunalbestyrelsen, og det er den høring, der nu er afsluttet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top