fbpx
Velbesøgt forårsmarked i Middelalderbyen
jeppe-ild.jpg
Ved lørdagens forårsmarked i Middelalderlandsbyen underholdt gøgleren Jeppe med ild. Foto: Middelalderlandsbyen
BRØNDBY. Lørdag blev der afholdt forårsmarked i Middelalderlandsbyen, og mange havde lyst til at være med

Kombinationen af strålende solskin og et tætpakket aktivitetsprogram lokkede mere end tusinde gæster til Middelalderlandsbyens forårsmarked i lørdags.
Dagen igennem var der aktiviteter for hele familien, boder med smykker, rustninger og sværd. Sulten blev stillet med spidstegt lam på bål, mjød, snobrød, kage og friskbrygget kaffe.
– Vi havde ikke i vores vildeste fantasi regnet med, at der ville komme mere end tusinde besøgende til forårs­markedet. Vores frivillige, udstillere, produktionselever og Korsfarere gjorde alt, hvad de kunne for at give de besøgende en god oplevelse. Vi håber, det lykkedes, siger Tonny Soltau, Middelalderlandsbyens leder.

Der blev plantet
Middelalderlandsbyens formidler Niels Jelsbak havde også en travl dag, da han havde flere velbesøgte rundvisninger, hvor tilskuere hørte historier om stavkirken, Åbykrusifikset og tilblivelsen af landsbyen og det kommende Formidlingscenter, der indvies i 2017.
– Det var en stor fornøjelse at få hjælp af de fremmødte børn, der hjalp os med at plante alle vores krydderurter, træer og frugtbuske, siger Jette Grottrup, faglærer fra PHS i Brøndby.
Udover plantning af buske, urter og træer var et af dagens publikumsmæssige højdepunkter, Korsfarernes kamp- og våbenshow, der tiltrak i hundredevis af tilskuere.

Fødsel kom på tværs
Sidst på dagen, efter at snobrødene var konsumeret, gøs og frydede de mindste sig, da gøgleren Jeppe jonglerede med brændende stave og smagte på ild, uden at brænde tungen. Landsbyens skuddefår skulle have indviet den nye fremvisningsfold, men naturen ville det anderledes. Få timer inden markedet, lemmede fåret Curly nemlig. Og da en fåreflok med nyfødte lam ikke lader sig flytte, blev får, lam og vædder i deres vante græsningsfold, hvor de dog blev besøgt og fodret flittigt hele dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top