fbpx
Sygefraværet er faldet
5300000-kr-sparet-på-sygefravær.jpg
Det er lykkedes for Vallensbæk Kommune at få sygefraværet til at falde. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Vallensbæk er nu den kommune på Sjælland med det laveste sygefravær. 12-13 flere medarbejdere møder hver dag op for at passe deres job

– Alle ved, at det offentlige skal spare og ikke får tilført flere penge disse år. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden kigger på, hvad vi kan gøre for at opretholde serviceniveauet for borgerne og samtidig sikre et godt arbejdsmiljø for kommunens ansatte. Når vi dagligt har 12-13 medarbejdere mere på arbejde, vil det alt andet lige hæve serviceniveauet’, siger Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk Kommune.
På halvandet år har Vallensbæk bevæget sig fra at have landets 9. højeste sygefravær til at have landets 9. laveste sygefravær.
Det betyder, at der gennemsnitligt nu er 12-13 medarbejdere mere på arbejde hver dag på skoler, daginstitutioner, administration og hjemmepleje.

Fokus afgørende
Ledernes fokus på sygefravær har ifølge Vallensbæk Kommune været afgørende for resultatet. Daglige ledere af daginstitutioner, hjemmepleje, centre og skoler følger sygefraværs-data nøje, der afholdes samtaler langt tidligere end før med sygdomsramte medarbejdere, og i det hele taget er sygefravær sat på dagsordenen på kommunens mange arbejdspladser.

Sammen om opgaverne
– Det har været godt at få sat fokus på sygdomsfravær med hurtige og gode samtaler mellem leder og medarbejder. Det går ud over kollegaerne, når man er fraværende. Det er vigtigt for arbejdsmiljøet og arbejdsglæden, at vi er sammen om at løse opgaverne. Men vi skal naturligvis passe på ikke at have et ensidigt fokus på statistik. Er man ramt af alvorlig fysisk sygdom eller arbejdsbetinget stress, er det ikke nødvendigvis gavnligt at få et opkald fra sin chef alt for tidligt i forløbet. Her skal vi ikke presse for meget på. Men jeg synes, at lederne er blevet gode til at justere indsatsen, siger Jens Hansen, fællestillidsrepræsentant for HK-ansatte og næsteformand i samarbejdsudvalget i Vallensbæk Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top