fbpx
Skattejagt på genbrugsplads
pølser.jpg
Der var gratis pølser og information om den nye affaldsordning. Foto: Sofie Lauritsen
GLOSTRUP. Lørdag den 30. april blev en eftermiddag med solskin, pølser og præmier på Genbrugsstationen

Lørdag den 30. april var en anderledes dag på Glostrup Genbrugsstation. Børn løb rundt på affaldsskattejagt, mens forældre nød en pølse med brød i solen. Årsagen var, at Glostrup Forsyning fejrede både den nye zoneinddeling på Genbrugsstationen og nye affaldsordning.

Affaldsskattejagt
Cirka 35 børn tog affaldsudfordringen op, og var på skattejagt rundt på Genbrugsstationen. De blev udstyret med et skattekort, gule veste og en guide til at følge dem rundt.
Når børnene havde besøgt alle posterne fik de en ballon, et Anders And hæfte med tema om affald og en lille slikpose.

Den nye affaldsordning
Glostrup Forsyning havde til dagens anledning lejet en pølsevogn. Snakken omkring pølsevognen gik blandt andet på den nye affaldsordning, som startede den 1. maj. Nogle havde også behov for at få et nyt eksemplar af det informationsmateriale, som er leveret direkte i postkasserne til dem med fællesaffaldsløsninger, eller sammen med de nye beholdere. Det er muligt at se alt materialet på Glostrup Forsynings hjemmeside.

Nyt Zonesystem
Glostrup Forsyning har indrettet pladsen med nye skilte for at gøre det lettere for brugerne at sortere affaldet rigtigt. De nye skilte har 11 forskellige farver. Hver farve symboliserer en bestemt affaldstype. For eksempel er skilte til farligt affald røde, skilte til elektronikaffald orange, og de lyseblå skilte er til byggematerialer. Skiltene er placeret over containerne, så du kan se farven på lang afstand. Hvis du for eksempel har jord fra haven med, skal du først finde de grønne skilte og herefter containeren til jord og grus. Skal du aflevere en havestol af plastik, finder du først de grå skilte og så containeren til plasthavemøbler osv. På Glostrup Forsynings hjemmeside kan man finde et kort over pladsen med den nye zoneinddeling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top