fbpx
SAMLET VENSTRE bagland langs letbanen KRÆVER RESPEKTEN tilbage!
Åbent brev til Venstre på Christiansborg

Glostrup d. 6. maj

Letbaneprojektet i Ring 3 er helt vitalt for både den fremtidige trafikafvikling på tværs af Fingerplanen i Hovedstadsområdet og for hele erhvervsudviklingen i Storkøbenhavn. Allerede nu sidder tusindvis af mennesker dagligt i kø og alle analyser peger på, at det kun bliver værre og værre i årene fremover. En letbane har vital betydning for erhvervsudviklingen i Storkøbenhavn, hvor interessen fra erhvervslivet har været støt voksende den seneste tid som følge af tiltroen til, at der sikres en fremadrettet god trafikbetjening for selskabernes medarbejdere.
Lige nu må vi lokalt set konstatere, at Venstres troværdighed i denne sag kan ligge på et meget lille sted. Vi bliver mødt med hovedrysten fra vores borgere og erhvervsliv. Venstre kunne fra starten have lukket en konservativ enmandshær eller andre småpip. I stedet har Venstre konstant og vedvarende selv båret ved til bålet og gentagne gange stemt for udskydelser på et tyndt grundlag.
Man synes i Folketing og regering helt at glemme, at dette her IKKE er et – almindeligt – statsligt projekt. Det er et samarbejde mellem 11 kommuner, en region og Staten, hvor region og kommuner står for den største investering. Vore kommuner har allerede investeret betragtelige millionbeløb i tiltro til, at en aftale med Staten er en aftale med Staten.
Venstre i Folketinget bør med det samme sende et meget klart signal til kommunerne og til baglandet om, at Venstre ikke vil udvise respektløshed over for 7 års arbejde i letbanesamarbejdet mellem stat, region og kommuner.

Med venlig hilsen
Venstres borgmestre, partiformænd, gruppeformænd og folkevalgte i Glostrup, Brøndby, Vallensbæk, Albertslund, Ishøj, Rødovre, Hvidovre, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Høje-Taastrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top