fbpx
Omprioriterings-bidrag
Af Kent Max Magelund (S), borgmester, Channe Hjerteborg, HK, Rita Slangerup, SL, Henrik Vengfelt, BUPL, Lone Gitte Hansen, FOA, Jette Hostrup, FOA, Janne Esmann Petersen, DSR, Niels Damløv, DLF, Ole Nørrevang, 3F og Morten Østergaard Christensen, AC Hvor mon Brøndby Kommune bliver nødt til at spare for at leve op til regeringens omprioriteringsbidrag på 1 […]

Af
Kent Max Magelund (S), borgmester, Channe Hjerteborg, HK, Rita Slangerup, SL, Henrik Vengfelt, BUPL, Lone Gitte Hansen, FOA, Jette Hostrup, FOA, Janne Esmann Petersen, DSR, Niels Damløv, DLF, Ole Nørrevang, 3F og Morten Østergaard Christensen, AC

Hvor mon Brøndby Kommune bliver nødt til at spare for at leve op til regeringens omprioriteringsbidrag på 1 procent hvert år? Det er foruden de besparelser, der i øvrigt måtte være for at holde sig inden for den såkaldte driftsserviceramme, som har eksisteret i en del år.
Måske bliver man nødt til at spare på rengøringen hos de ældre, eller hvor ofte de ældre kan få bad. Måske kan man ende med at have færre pædagoger i vuggestuer og børnehaver, og måske indføre flere lukkedage. Åbningstiden på rådhuset vil måske blive mindre, så man kan spare på personalet deroppe. Måske ender man med færre biblioteker, eller endnu færre besøg hos børnetandplejen.
Der er desværre masser af kedelige/triste steder, de lokale politikere kan blive nødt til at spare, så regeringen og blå blok kan få æren af ”at uddele penge til populære formål”.
Omprioriteringsbidraget går nemlig i al sin enkelhed ud på, at hver kommune skal sende 1 procent ind til regeringen og blå blok, som så beslutter hvordan pengene skal bruges. Ingen kommune kan vide sig sikker på, hvor mange penge, de får igen. Hvis de overhovedet får nogen. Og selv hvis man får nogle penge, så vil de være øremærket til bestemte formål.
Hvis du gerne vil sikre, at dine lokale politikere selv kan bestemme, hvad kommunens penge skal bruges til, så kom til fælles demonstration mod omprioriteringsbidraget foran Brøndby Rådhus torsdag den 12. maj kl. 17-19.
Vi håber, at rigtig mange af kommunens borgere vil møde op og vise regeringen og blå blok, at vores lokale politikere godt selv ved, hvor det er vigtigst at bruge pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top