fbpx
OL glippede for Julie
Foto-Dansk-Kano-og-Kajak-Forbund.jpg
Det blev ikke til en billet til OL for Julie Frølund fra Vallensbæk Kano og Kajak Club. Foto: Dansk Kano og Kajak Forbund
SPORT. I sidste uge skulle Vallensbækroeren Julie Frølund forsøge at kvalificere sig til OL. Det blev dog ikke til en OL billet i denne omgang

Julie Frølund blev i december som 1. års senior udtaget til det danske senior landshold.
Landstræner Zoltan Bako og Sportschef Bo Vestergaard besluttede efter landsholdets 13 ugers træningslejr i Florida og en fornem præstation ved Spring Regatta at lade Julie Frølund prøve kræfter med verdenseliten ved World Cup samt med den Europæiske top ved European Olympic, begge dele i sidste uge i Duisburg.

Irriterende nederlag
European Qualifier blev afviklet onsdag og torsdag. Julie Frølund havde et svært indledende heat, men formåede at gå videre til semifinalen.
I semifinalen over de 200m skulle Julie Frølund blive nummer et, to eller tre for at gå videre til finalen og derved kæmpe om de to pladser til OL. Julie Frølund roede et godt løb, men blev slået på målstregen med 0.066 sekund. En meget irriterende, og en smule skuffende fjerdeplads.
Derefter var programmet World Cup og Julie Frølund skulle prøve kræfter på både 200m og 500m enerkajak distancerne.
På 200m blev det desværre kun til en semifinale, da en 7. plads blev resultatet. På 500m kom Julie i C-finalen efter en 7. plads i semifinalen, men der var tiden så hurtig, at den gav adgang til C-finalen. Julie sluttede 7 i denne finale.

Det kommer
I alt deltog 54 kvinder i denne World Cup på distancen. Julie Frølund er blot 19 år og resultaterne lover godt for fremtiden.
– Jeg må ærligt indrømme, at seniorniveauet er meget højere, og de ror rigtig, rigtig stærkt. Nogle af dem, jeg måtte se mig slået af, er op til ti år ældre end mig. Selvom alderen ikke altid har betydning, må jeg erkende, at de har mere rutine og flere timers træning i armene. Men alt i alt har jeg allerede lært en hel del og ikke mindst haft nogle super fede træningslejre, som jeg føler, jeg har fået rigtig meget ud af, sagde Julie Frølund efter stævnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top