fbpx
Øget mulighed for indsamling af pap
COLOURBOX6984987.jpg

The old cardboard box on a white background.

Kommunalbestyrelsen i Brøndby har besluttet, at borgere, der ønsker det, kan få en beholder til indsamling af pap. Foto: Colourbox
BRØNDBY. Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal indsamles mere pap fra rækkehuse og villaer

Som de fleste vil have bemærket, er der i disse år stærk fokus på indsamling og sortering af affald.
Det gælder også i Brøndby, hvor kommunalbestyrelsen på sit seneste møde, onsdag den 18. maj, besluttede at sætte yderligere fokus på indsamling af pap og karton fra villaer og rækkehuse.
I følge kommunen har flere borgere nemlig ønsket at få en beholder til pap og karton, så de lettere kan sortere disse materialer fra.
Ligeledes har kommunen også oplevet, at alt for meget pap og karton ryger til forbrænding i stedet for at blive sorteret fra.
Det var dette, Brøndby Kommune ønskede at rette op på, og som de lokale politikere altså onsdag i sidste uge debaterede.

God løsning
Som optakt til beslutningen har Teknisk Forvaltning undersøgt forskellige muligheder, som kan anvendes i arbejdet.
Men valget faldt på en løsning, hvor borgerne aktivt skal tilvælge at få en ekstra beholder, og hvor de skal stille beholderen ud i forbindelse med indsamling af storskrald.
Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget glæder sig over den nye ordning:
– Der er mange borgere, som har sagt, at de gerne vil have en beholder til pap. Det er besværligt at have papkasser og lignende stående indtil storskraldsdagen, og det løser beholderen, fordi den kan stå udenfor. Det skal være let at genbruge.

Vigtigt med pap
At der hidtil har været for meget pap, der ikke er blevet sorteret hensigtsmæssig, er ærgerligt, siger Vagn Kjær-Hansen:
– For mig er den væsentligste grund, at vi får mere pap til genbrug med den nye ordning. I den nuværende ordning sker det tit, at pappet ryger til forbrænding i stedet for til genbrug. Det bliver lettere at undgå, når pappet kommer i sin egen beholder og hentes af en separat skraldebil. Pappet bliver heller ikke vådt.
For pap er et væsentligt materiale at få samlet ind, mener Vagn Kjær-Hansen:
– Pap er en god og værdifuld ressource, som kan genbruges til at lave nyt pap. Derfor vil jeg gerne have mere pap til genbrug. Pap har lange fibre, som gør det stærkt. Det har almindeligt papir ikke, og derfor skal papir og pap ikke blandes sammen.

Som de andre
Dermed kan borgere, der ønsker det, få endnu en beholder. På størrelse med de andre, fortæller Vagn Kjær-Hansen:
– Den nye beholder til pap er lige så stor som de andre beholdere til for eksempel madaffald og restaffald – den er bare ikke delt op i to rum. Det er også meningen, at man selv skal stille pap-beholderen ud til storskrald. Derfor vil vi i Teknik- og Miljøudvalget ikke tvinge nogen til at få den nye pap-beholder. Husejerne skal aktivt sige ja til at få beholderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top