fbpx
Nyt parkour-anlæg indviet
Indvielse-Kent-og-parkourdrenge-2.jpg
Parkour-anlægget blev straks taget i brug. Borgmester Kent Max Magelund (S) ser til imens. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Borgmester indviede parkour-anlæg og klippede også snoren til drikkefontæner, vandhaner og bænke, som skal gøre det nemt og sjovt at bevæge sig og få slukket tørsten

Allerede inden Brøndbys nye parkour-anlæg ’Legeamøben’ var indviet, svingede en håndfuld unge sig rundt på det nye parkour-anlæg. Og selvom borgmesteren holdt tale og det røde bånd omkring drikkefontænen endnu ikke var klippet, holdt det ikke et par små tørstige fodbold-drenge tilbage.
De gik fuldstændig ugenert hen for at tage en tår vand fra den nye fontæne. Så der er vist ingen tvivl om, at de mange nye faciliteter allerede er faldet i god jord.

Oase midt i Sportsbyen
Brøndby Kommune vil gerne tænke stort og gøre Sportsbyen til et kommunalt og regionalt udviklingsområde. Derfor er placeringen af det nye parkour-anlæg ’Lege­amøben’ heller ikke tilfældigt valgt. Den nye oase lige midt i Sportsbyen er nemlig tænkt som et samlingssted, hvor man kan vente mellem kampene i Stadionhal 1 eller på fodboldbanerne. Men ikke en passiv venten. For tanken er, at den vil få borgere i alle aldre til at hoppe og svinge sig i jernstængerne.
– Det er meget vigtigt for os, at Brøndby er en aktiv og attraktiv kommune at bo i. Derfor skal vi udvikle vores by, så der er plads og rum til et sjovt og aktivt liv for alle. Både de unge og de ældre borgere. Det skal vi gøre ved at indrette os med attraktive rammer og faciliteter, der indbyder og lokker til sjove aktiviteter. Det er Legeamøben et rigtig godt eksempel på, sagde borgmester Kent Max Magelund (S) i sin tale ved indvielsen.
Han knyttede naturligvis også en kommentar til navnet ’Legeamøben’.
– I undrer jer måske over navnet. Men hvad kalder man sådan en tingest? Faktum er, at parkour og akrobatik i byrummet er blevet et hit, fordi alle kan være med. Det kræver ikke særligt udstyr og ingen sportshal. Og et af fokusområderne i vores nye Idræts- og bevægelsesstrategi er netop, at det skal være nemt og sjovt at være aktiv i Brøndby. Jeg synes, at anlægget her er et fint eksempel på, hvordan man med enkle og gennemtænkte fysiske elementer kan skabe gode rammer for et sted at mødes og udfolde sig sammen, sagde Kent Max Magelund.

Hvil og vand
Brøndbys Idræts- og Fritidsudvalg har også taget initiativ til, at der er blevet opstillet 45 nye bænke, så det er nemmere at gå en tur, selvom man ikke længere har helt de samme kræfter, og et lille hvil undervejs er påkrævet. For som borgmesteren også fremhævede, er sundhed ikke bare et spørgsmål om at bevæge sig mere, men også om at have det godt. Og en dejlig gåtur i frisk luft gør bare én i bedre humør. Med fem nye drikkefontæner og fem nye vandhaner placeret strategiske steder, kan man nu også slukke tørsten eller fylde sin drikkedunk i rent og koldt vand.
Da snoren var klippet, og juicebaren havde forsynet de fremmødte med læskende smoothies, gav Ungdomsskolens parkour-træner Mads Bjørn sammen med Endri, Søren og Adan en demonstration af, hvordan man kan bruge ’Legeamøben’ med spektakulære spring og bevægelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top