fbpx
Ny restaurant med libanesisk mad
wissam.jpg
Wissam Taha foran stenovnen med rigtig ild, hvilket giver maden den helt rigtige smag. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Wissam Taha syntes der manglede en libanesisk restaurant i København, så han har lejet et lokale i Glostrup, hvor han har startet sin egen restaurant

Der er en fin udsigt over banegårdspladsen fra 1. sal i 2G centret, hvor Wissam Taha har åbnet den libanesiste restaurant Laziz.
– Laziz betyder lækker. Det hedder den, fordi vi synes, libanesisk mad er lækkert. Libanesisk mad hitter i storbyer i hele Europa. Hver gang vi er ude at rejse, så besøger vi en libanesisk restaurant, hvor der er masser af kunder. Desværre har vi ikke haft en i København, fortæller Wissam Taha.
Han er selv født i Libanon, men kom til Danmark for 27 år siden. Her har han taget en uddannelse og er lige nu regnskabschef i et revisionsfirma. Det job beholder han, så han har ansatte til at passe restauranten til hverdag.

Spanien og Mellemøsten
Når man kigger ned over menukortet, er det tydeligt, at Libanon er både et Middelhavsland og et land i Mellemøsten. Der er fisk og skaldyr, og der er kikærter og oksekød.
– De fleste danskere kender ikke så meget til libanesisk mad, derfor har vi lavet en illustreret menu, så man kan se de retter, man får. Det tror vi kan hjælpe dem, fortæller Wissam Taha.
Han fortæller videre om grundprincipperne i Libanesisk mad.
– Man starter med mezza, der er lidt ligesom tapas i Spanien eller antipasto fra Italien. Hvis man kommer flere, så bestiller man nogle fælles mezza, som man stiller midt på bordet, og så rækker man til. Hovedretten er til en selv, det er primært okse eller lammekød, der er grillstegt. Det er varieret krydret, men sjældent meget stærk, da det er vigtig, at råvarerne skal kunne smages som de er, forklarer han.

Ny selvstændig
Som regnskabschef har Wissam Taha et godt kendskab til, hvordan det er at drive forretning. Men der har alligevel været en del udfordringer for ham.
– Jeg har skullet forhandle med håndværkere. Der har været meget at se til, men det har været det hele værd. Jeg har altid drømt om at åbne min egen libanesiske restaurant, siger han og understreger, hvor glad han er for det færdige resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top