fbpx
Nordstjernen holdt rejsegilde
IMG_9415.jpg
Mandag var der rejsegilde på den nye børneinstitution Nordly på Brøndby Nord Vej. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Mandag holdt børneinstitutionen Nordstjernens rejsegilde. Blandt gæsterne var borgmesteren

Det var til markeringen af, at man er godt undervejs med en ny og moderne børneinstitution på Brøndby Nord Vej i det nordlige Brøndbyøster, at borgmester Kent Max Magelund holdt tale ved byggeriets rejsegilde mandag den 2. maj.
Byggeriet sker i forbindelse med sammenlægning af de to børneinstitutioner Nordly og Voldbo, og er en udbygning og renovering af de tidligere institutioner.
– Det er med stor fornøjelse, at jeg i dag kan byde velkommen til rejsegilde på børneinstitutionen Nordstjernen. Især en stor tak til håndværkere og entreprenører, som udviser et stort engagement og fornemmelse for godt håndværk og er med til at skabe en ny og moderne institution. Med dette byggeri forsætter Brøndby Kommune med at bygge daginstitutioner af høj standard og kvalitet, til gavn for kommende børn og deres forældre, og i den forbindelse skal også nævnes en aktiv forældrebestyrelse for Nordstjernen, sagde borgmester Kent Max Magelund (S) blandt andet.

Stor institution
Nordstjernen er med sine cirka 1.100 m2 en stor institution med plads til 120 børn og 25 voksne. Med den nye institution, der tages i brug i efteråret 2016, får bydelen én samlet institution. Man har været i gang siden efteråret 2015, og i dag er en ny midterbygning under opførelse, og man er langt med renovering af de eksisterende bygninger. Man opfører en helt ny hovedbygning i institutions midte, der er flankeret af to eksisterende fløjbygninger, ligesom man opfører en liggehal i forlængelse af vuggestueafsnittet.
– Vi får et stort hus, men har en indretning med opdeling i små børnegrupper. Og med en større medarbejdergruppe som i Nordstjernen kan vi i højere grad bruge de mange fagligheder på tværs, fx i relation til bevægelse, inklusion og sprog, til gavn for børnene, fortalte Bjarne Olsen, leder af Nordstjernen.

Gennemtænkt byggeri
Den nye institution har blandt andet en ny spiseafdeling og stort køkken, aktivitetsrum og depoter og handicaptoilet. Desuden er det blevet til udvidelse og løft af udendørsområderne, LED-belysning med dagslysstyrende funktion i alle rum
energioptimering og grønt tag. Udover at det grønne tag har æstetisk funktion, udmærker det sig også ved at kunne opsuge regnvand og dermed aflaste kloaksystemet.

1 kommentar om “Nordstjernen holdt rejsegilde”

  1. Kurt Damsted siger:

    Fint nok med Kent, men der deltog altså også andre kommunalbestyrelsesmedlemmer fra de udvalg, der bevilgede pengene, nemlig fra Teknik og Miljø samt Social- og Sundhedsudvalget, og naturligvis Børneudvalget.
    Det var Kurt Damsted, Jan Lundquist, Allan Runager og Ole Valsgaard Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top