fbpx
Mad skaber fællesskab
IMG_7517.jpg
Minna på to havde taget sin mor (på billedet) og far med til fællesspisning i Brøndby Strand Kirke torsdag aften. Foto: Heiner Lützen Ank
Torsdag havde Brøndby Strand Kirke, Ældre Sagen og Brøndby Kommune arrangeret fællesspisning i forbindelse med kampagnen Folkebevægelsen mod Ensomhed. Over 100 var med

Hvem spiste du sammen med i går? For en uge siden? For en måned siden?
De fleste vil nok sige deres familie. Eller venner.
Men der er også dem, der vil svare, at de spiste med sig selv. Igen.
For at kæmpe mod denne ensomhed, rullede en lang række organisationer, kommuner og foreninger, samlet i Folkebevægelsen mod Ensomhed, en kampage ud over landet, der i al sin enkelhed gik ud på at spise sammen, Danmark Spiser sammen.

Brøndbyspisning
I forbindelse med kampagnen har Brøndby Strand Kirke, Ældre Sagen i Brøndby og Brøndby Kommune i sidste uge arrangeret tre spisearrangementer, to frokoster og et stort aftenmåltid i Brøndby Strand Kirke torsdag aften, hvor cirka 100 mennesker spiste med.

Komme mere ud
Katja, Martin og datteren Minna på to er blandt dem, der er dukket op:
– Vi kommer jævnligt til det, der sker her i kirken, og vi fik at vide, at arrangementet ville finde sted. Vi tænkte, det kunne være hyggeligt at være med og komme lidt mere ud, siger Katja.
Kigger man rundt på deltagerne, er der en overvægt af mennesker, hvor det ikke længere er børn, men børnebørn, der fylder i hverdagen.
Men at mødes til spisning på tværs af aldre, mener Katja, er en god ting:
– Det er smart med et arrangement som dette, for det får folk til at komme sammen. Det er dejligt.

Sammen med kammarat
Tommy sidder ved et bord sammen med nogle andre. Men stolen over for ham er ledig. Der skulle hans kammerat havde siddet. Faktisk var det kammeraten, der foreslog, at de mødtes til spisningen, men han er altså ikke kommet endnu.
Tommy kommer hver anden tirsdag i kirken, hvor han er med i spisestuen. Derfor har han også set en del af dem, der er kommet til fællesspisningen, før:
– Der er mange kendte ansigter, og det er altid rart at komme her i kirken, så jeg er glad for at være her i aften, også selvom min kammerat ikke er kommet.
Tommy kigger ned på den tomme tallerken. Det er tid til en portion mere.

Godt samarbejde
Folkene bag arrangementet er glade for fællesspisningen. Således siger Michael Hald Jacobsen, sognepræst i Brøndby Strand Kirke:
– Det har været et godt samarbejde. Ældre Sagen har haft mulighed for at understøtte arrangementet økonomisk, og vi har haft de frivillige og ansatte, der skal til for at gennemføre det. Og kommunen har også bakket op.
Når Michael Hald Jacobsen kigger ud over forsamlingen, mener han, der er en god blanding af deltagere:
– Det er en blandt flok. Der er nogle, vi kender i forvejen. Der er kommet nogle fra Stenhuset. Der er kommet et par enkelte fra migrantmenighederne, der holder til i kirken, og der er også kommet nogle, der faktisk har banket på hos deres nabo og spurgt, om de skulle følges.
At Brøndby Strand Kirke har involveret sig i projektet, er ifølge Michael Hald Jacobsen helt naturligt:
– Vi er gået ind i det, fordi det er vigtigt for os som kirke. Kirken skal altid forsøge at række ud mod dem, der har behov.

For alle
Laurits​ Bune er næstformand i Ældre Sagen i Brøndby. Han er også godt tilfreds med både aftenens arrangement, og de to frokostarrangementer, der har fundet sted i løbet af ugen:
– Tanken bag det hele er, at ingen må sidde alene og spise. Derfor fik vi ideen til at lave disse arrangementer i forbindelse med den nationale kampagne mod ensomhed.
Et vigtigt aspekt ved arrangementet er, at det er for alle, understreger Laurits​ Bune:
– Ja, det er for eksempel Ældre Sagen, der er med til at arrangere, men vi kigger ikke på alder, for det er for alle.
Selvom arrangementet først lige har fundet sted, håber Laurits​ Bune, det vil vende tilbage til næste år:
– Jeg håber meget, vi kan gentage det, for jeg tror, der er brug for et arrangement som dette. Og det er et godt fællesskab, der står bag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top