fbpx
Lions plantede jubilæumstræ
IMG_7439.jpg
Torsdag plantede Per Due Vengfelt, præsident for Lions i Brøndby, og borgmester Kent Max Magelund (S) et træ i anledning af Lions i Brøndbys 50 års jubilæum. I Danmark kan organisationen i år desuden fejre 100 års jubilæum. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Torsdag plantede præsidenten for Lions i Brøndby og borgmesteren et træ i anledningen af organisationens jubilæum lokalt og nationalt

Det er simpel logik. Planter skal have vand, så de kan gro. Og kan man sætte lighedstegn mellem mængden af vand og evnen til vækst, så vil det træ, der torsdag eftermiddag blev plantet ved Brøndby Rådhus få et langt og godt liv. For det blev nemlig plantet i silende regn.

Jubilæumstræ
Træet, der torsdag fik sit nye ståsted ved Brøndby Rådhus, er en gave fra Lions i Brøndby til Brøndby Kommune og er skænket i anledningen af, at Lions i Danmark i år kan fejre 100 års jubilæum og at Lions i Brøndby har rundet de første 50 år.
I sin tale ved træplantningen sagde Per Due Vengfelt, præsident for Lions i Brøndby:
– Vi kommer i dag i fint selskab, herovre står nemlig et flot egetræ, plantet i anledning af dronning Margrethes 50 års fødselsdag, og foran Rådhuset indgang står Kronprinsens eg. Endvidere er vores protektor hans kongelige højhed prins Henrik.

Godt forhold
At Lions i Brøndby har valgt at give et træ til Brøndby Kommune, skyldes ifølge Per Due Vengfelt, at der er et godt forhold mellem de to parter:
– Placerigen af træet ved Brøndby Rådhus skyldes de mangeårige traditioner, hvor kommunen altid har stillet sig velvillig overfor Brøndby Lions. De har været vært ved en reception både ved klubbens chartring i 1965 og senere ved klubbens 25, 40 og 50 års jubilæum.
Men kommunen har i følge Per Due Vengfelt også glæde af Lions:
– Kommunen får til gengæld støtte til mange aktiviteter i forskellige foreninger, som de kommunale budgetter ikke kan honorere. Ligeledes afholder Brøndby Lions julefest for de ældre i kommunen.

Hjælper til
Også borgmester Kent Max Magelund (S) understregede i forbindelse med træplantningen, at der er et godt forhold mellem kommunen og Lions:
– Lions støtter en masse ting, og her i Brøndby holder de blandt andet julefest på Gildhøjhjemmet. Det er vi meget glade for, da en forening som Lions på den måde er med til at arrangere noget, vi ikke altid kan som kommune.

I tråd med plan
I flere år har Lions på verdensplan plantet træer over hele verden. Dermed er den nye blodbøg en del af en større strategi, der skal være med til at styrke naturen og miljøet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top