fbpx
Hovedstadens gigtpatienter får sengeplads i Glostrup
GLOSTRUP. Fra 2. maj vil de fleste af hovedstadens gigtpatienter og patienter med andre ryg- og bindevævssygdomme få sengeplads i Glostrup

Region Hovedstadens reumatologiske funktioner blev i januar 2016 samlet under én ledelse i Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Rigshospitalet i Glostrup – det tidligere Glostrup Hospital. Den beslutning medfører nu, at man har oprettet pladser på sengeafdelingen i Glostrup, hvor indlæggelser fremover vil blive henvist og overflyttet til.
Tilværelsen for patienter, der er plaget af gigt-, ryg-, og bindevævssygdomme, kan til tider være svær og kompleks, og det er et stort forsknings- og behandlingsområde, som kræver fuldt fokus og en samlet indsats. Derfor har Region Hovedstaden samlet al ekspertisen for at løfte denne opgave. Patienterne vil ikke mærke den store forskel i praksis, for der vil fortsat være ambulatoriefunktion, konsultation og modtagelse på hospitaler i lokalområderne, hvor de fleste af regionens patienter har deres gang.
Ledende oversygeplejerske Tine Lundbak, Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme, Rigshospitalet, har store forventninger til, at fusionen af reumatologien vil komme patienterne til gavn:
– Vi vil med landets største reumatologiske funktion sikre at patienterne også fremadrettet får bedst mulig tilbud om udredning og behandling af deres reumatologiske lidelse. Vi har en stor og stærk klinik, hvor eksperterne er samlet om at skabe og udvikle forskningen og behandlingen til gavn for vores patienter. Og vi vil tage de gode eksempler fra de enkelte matrikler og sprede ud til de andre matrikler, mens det i praksis ikke vil medføre de store forandringer for den enkelte patient. Kun ved indlæggelse, fortæller ledende oversygeplejerske Tine Lundbak, Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme, Rigshospitalet, og fortsætter:
– Hvis din egen læge indlægger dig på hospital til vurdering af en reumatologisk læge, vil du fortsat møde på det hospital, der ligger i dit optageområde, Frederiksberg, Gentofte, Hillerød eller Glostrup, og her vil dit videre forløb blive vurderet og drøftet i samråd med dig. Hvis du skal indlægges på en sengeafdeling, vil du blive overflyttet til vores sengeafdeling på Rigshospitalet i Glostrup.
Patienter, der er tilknyttet den reumatologiske afdeling på Rigshospitalet, Blegdamsvej, vil fortsat blive indlagt på sengeafdelingen på Blegdamsvej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top