fbpx
DF vil stramme op på Fair Play Samarbejdet
BRØNDBY. På det seneste kommunalbestyrelsesmøde foreslog DF, at man skal se Fair Play Samarbejdet efter i sømmene. De øvrige partier var dog kritiske

Da kommunalbestyrelsen i Brøndby afholdte sit seneste møde, havde Dansk Folkeparti bedt om at få Fair Play Samarbejdet på dagsordenen.
Fair Play Samarbejdet er et samarbejde mellem Brøndby Kommune, Københavns Vestegns Politi, Brøndby IF A/S og fangrupperne Brøndby Support og Alpha Brøndby, og blev skabt for halvandet år siden med det mål for øje, at man i fællesskab vil skabe gode og trygge rammer omkring fodboldkampe på Brøndby Stadion.
Men efter uroen i forbindelse med kampen mellem Brøndby IF og FC København i slutningen af april, mente Dansk Folkeparti, at der var grund til at tage samarbejdet op til fornyet drøftelse.

Alpha ud
Således havde Henrik Rademacher (DF) blandt skrevet til kommunalbestyrelsen:
– Det blev besluttet, at Vestegnens Politi, Brøndby IF A/S og Brøndby Support skulle indgå i samarbejdet. Efter beslutningen blev Alpha tilføjet. Dette ser vi i Dansk Folkeparti som en misligholdelse af den aftale, der var indgået. Normalt, når der sker ændringer, skal det jo besluttes først, men her har vi fået at vide, at det var for sent til at KB kunne involveres. Vi mener, at når man ændrer i beslutninger, skal KB involveres, ligesom en ændring af lokalplanen kræver en politisk behandling. Vi har ladet tiden gå og set det an. Dog med skeptiske øjne. Vi må dog konstatere, at der stadig er ballade til Brøndby IF’s kampe, i særdeleshed til dem mod FCK. Begge pokalkampe, både ude og hjemme mod FCK, var plaget af uroligheder og endnu mere pyroteknik, end der er til de normale kampe. Pyroteknikken var også noget af det, der skulle afvikles ved dette samarbejde. Men det må siges at være gået i modsatte retning.
Herefter understregede Henrik Rademacher, at Dansk Folkeparti ønsker, at Alpha, den ene af de to deltagende fangrupper, fjernes fra samarbejdet, ligesom der skrides ind over for brugen af pyroteknik (fyrværkeri og romerlys, red.).

Dialog er vigtigst
Ønsket om trække Alpha ud af samarbejdet vandt dog ikke opbakning blandt de øvrige medlemmer af kommunalbestyrelsen. Således sagde blandt andet borgmester Kent Max Magelund:
– Det er et helt unikt samarbejde, hvor parter med forskellige udgangspunkter sætter sig sammen og fører dialog. Det er helt enestående og vigtigt, vi bliver ved med. I forhold til urolighederne efter kampen mod FC København, så tog alle parterne på det skarpeste afstand fra det, der skete.
Også Kurt Damsted fra Venstre mente, at samarbejdet var at foretrække:
– I Venstre mener vi også, at dialogen er vejen frem.
Den samme holdning havde Vagn Kjær-Hansen (SF) også:
– Dialog er det vigtigste. Hvis vi udelukker Alpha, har vi ingen mulighed for at påvirke dem.
Hertil tilføjede Vagn Kjær-Hansen:
– I forlængelse af de uroligheder, vi oplevede efter kampen, så kan det være, man skal overveje en form for dialogmøde med beboerne i området.

Løftet pegefinger
I sit oplæg til debatten på kommunalbestyrelsesmødet overvejede Henrik Rademacher også, om man kunne sanktionere amatørafdelingen i Brøndby IF:
– Dansk Folkeparti i Brøndby overvejer om man i fremtiden kan stoppe støtten til klubben, både prof og amatør, når disse ansøger om penge fra kommunen, så længe der ikke er styr på afvikling af kampene.
Det fik en del kritik med fra de øvrige medlemmer, der mente, det ville være at straffe de forkerte aktører. Efterfølgende siger Henrik Rademacher om dette til Folkebladet:
– Dansk Folkeparti ønsker at sende et signal om, at vi ønsker, at Brøndby IF tager en mere aktiv rolle. Derfor skrev vi i vores debatoplæg til kommunalbestyrelsen, at vi overvejer, om man kunne fjerne støtten til amatørdelen af klubben. Dette var ment som en løftet pegefinger overfor klubben.
Og så ærgrer det Henrik Rademacher, at Dansk Folkeparti stod alene med sine betragtninger i forhold til Fair Play Samarbejdet:
– Personligt bløder mit hjerte, når Brøndby IF’s navn sværtes til ved kriminalitet. Det være sig hærværk eller vold. Jeg har trods alt fulgt og støttet klubben, siden jeg var barn og gør det stadig. Jeg er sikker på, at kommunalbestyrelsens øvrige partier ønsker at få gjort noget ved det. Jeg nægter at tro, at Dansk Folkeparti er de eneste, der tager Brøndbys borgere alvorligt. Vi ønsker ikke, at veje skal lukkes, når udebanetilskuere skal gå fra Brøndbyøster Station til stadion. Vi ønsker ikke, at graffiti og klistermærker koster boligafdelinger, private og offentlige instanser penge og slid for at få det fjernet. Vi har set flere rækværker, husmure, busstoppesteder, lygtepæle, vejskilte, busser, tog og toiletter, skændet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top