fbpx
Demonstrationer mod omprioriteringsbidraget
FullSizeRender-003.jpg
Som også i Brøndby og Vallensbæk var der torsdag i sidste uge demonstration mod omprioriteringsbidraget. Foto: Mogens Mathiasen
HELE OMRÅDET. Torsdag var der demonstrationer imod omprioriteringsbidraget i Vallensbæk, Brøndby og Glostrup

– Det er forståeligt, hvis I ikke kan få puslespillet til at gå op. Jens Hansen, fællestillidsrepræsentant for HK og næstformand HovedMED i Vallensbæk Kommune, kigger ud over de cirka 120 personer, der er mødt op for at demonstrere mod det planlagte omprioriteringsbidrag.
– For der mangler to brikker, og det skal vise, at det ikke længere kan hænge sammen, når kommunerne skal spare yderligere.
Som i flere andre kommuner over hele landet, mødtes kommunalt ansatte i Vallensbæk Kommune torsdag i sidste uge foran rådhuset for at vise deres utilfredshed med omprioriteringsbidraget.
Over for Folkebladet uddyber Jens Hansen:
– Det er helt sikkert, at vi kommer til at kunne mærke det. Vi kan ikke mere, og bunkerne bliver bare større og større.
Ifølge Jens Hansen vil Vallensbæk Kommune blive ramt særlig hårdt, når omprioriteringsbidraget rulles ud over kommunerne:
– Som en såkaldt rig kommune vil Vallensbæk Kommune ikke få nogen penge, når pengene fra omprioriteringsbidraget bliver betalt tilbage til kommunerne. Det skyldes udligningen mellem rige og fattige kommuner.

Det bliver værre
Også i Brøndby var der indkaldt til demonstration foran Rådhuset. Ifølge arrangørerne mødte cirka 200 personer op.
En af talerne var Signe Hagel Andersen, Kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd. Hun sagde i sin tale blandt andet:
– Sygeplejerskerne og andre, der arbejder direkte med borgerne, bliver vurderet til at have størst værdi for velfærden. Men vi er pressede.
Og det kan mærkes i hverdagen, mener Signe Hagel Andersen:
– Det kan mærkes, at vi har for travlt, alt for travlt. Der er mange sygeplejersker, der er stressede, og det bliver værre.
Michael Buch Barnes, formand for Brøndby Bolig Selskab, talte også ved demonstration. Han sagde blandt andet:
– Vi har en del beboere, der har brug for hjælp til rengøring og personlig hygiejne. Hvis nu kommunen bliver nødt til at spare her – hvor lang tid vil der så gå fra bad til næste bad? Hvor sjældent vil fru Jensen så få støvet af?
Ifølge Michael Buch Barnes kan omprioriteringsbidraget også komme til at gå ud over skolerne:
– Og hvad med skolen, hvis kommunen vælger at spare på skoleområdet, vil det så resultere i færre undervisningstimer? Eller måske vil rengøringen på skolerne og materialerne til undervisning blive forringet og hvad sker der så?
Vagn Kjær-Hansen (SF) talte også ved demonstrationen. På spørgsmålet om, hvorvidt demonstrationerne fører til noget, sagde han:
– Det vigtigste er, at der bliver talt om det, og at der kommer fokus på problemet.

Kan ikke tåle mere
Også i Glostrup var der torsdag demonstrationer mod omprioriteringsbidraget. I en fælles pressemeddelelse siger organisationerne bag demonstrationen:
– De danske kommuner kan ikke tåle flere besparelser på den offentlige velfærd. Regeringen har allerede indført et serviceloft, som betyder, at kommunerne ikke må hæve udgifterne, selv om der hele tiden kommer flere udgifter til børn, ældre og flygtninge. Regeringen vil med omprioriteringsbidraget tilbageholde yderligere en procent af de kommunale budgetter, uden at der er nogen garanti for, at pengene kommer tilbage til den borgernære velfærd i vores egen kommune.
Blandt talerne i Glostrup var Jonas Madsen fra SF. Han sagde blandt andet i sin tale:
– Hvordan man end vender og drejer det, er det penge som Glostrups borgere skal undvære her og nu, og dermed indiskutabelt en besparelse på vores borgernære velfærd. Det kommer til at ramme vores børn i børnehaverne, lærere på skolerne, vores ældre og den arbejdsløse unge hårdt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top