fbpx
Dagbøder for færdselsdrab
færdselsuheld.jpg
En 25-årig mand i en BMW kørte sidste år en 13-årig dreng ihjel. Foto: Mathias Øgendal
GLOSTRUP. En 25-årig mand fik en ubetinget frakendelse af kørekortet og dagbøder, efter han sidste år kørte en 13-årig dreng ihjel

En fredag eftermiddag i maj måned sidste år blev en 13-årig dreng kørt ihjel på Nordre Ringvej ved Fabriksparken i Glostrup. Drenge løb over vejen et sted uden fodgængerovergang for at nå en bus og kiggede sig ikke godt nok for. En bil i den første vejbane, som drengen krydsede, nåede at bremse. Det gjorde en bil i den anden vejbane ikke.
Føreren af den anden bil blev i sidste uge dømt for uagtsomt manddrab.
– Han blev dømt for, at han kørte 86 km/t på et sted, hvor han måtte køre 70, og at hans ABS-bremser ikke virkede, og det burde han have vidst. Deri ligger uagtsomheden, siger anklageren i sagen Tom Pihlmann Christensen.
Manden blev dømt for den milde del af paragraffen om uagtsomt manddrab, der kan give op til fire måneders fængsel. Det er kun under særligt skærpende omstændigheder, for eksempel spirituskørsel, at straffen kan stige til op til otte år.
Manden har 14 dages betænkningstid til at beslutte, om han vil acceptere dommen. Han havde under retssagen nægtet sig skyldig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top