fbpx
BUPL: Der skal ikke forskelbehandles
VALLENSBÆK. Et flertal af politikere i Vallensbæk vil afvente udvalgsarbejde om børneattester for flygtninge. BUPL mener, lighed for loven er vigtigst af alt

I forbindelse med Dansk Folkepartis ønske om, at ti-årige børneattester skal gælde alle, besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk at afvente et udvalgsarbejde i Folketinget, der blandt andet skal undersøge, hvordan man løser problemet med at skaffe oplysninger på flygtninge, der skal arbejde med børn.
Men hvor flertallet af de lokale politikere altså ikke ønsker at skride til handling nu, er BUPL, der blandt andet organiserer pædagogerne i institutionerne, klar i mælet. Således siger Michael Egelund, formand for BUPL Storkøbenhavn:
– Pointen er, at der ikke skal forskelsbehandles. Børneattesterne er til for at beskytte børnene, og det må være det afgørende i sådan en sag.
Michael Egelund understreger, at han ikke ønsker at gå ind i den konkrete debat i Vallensbæk, men at det er børnenes tarv, politikerne bør have for øje:
– Børneattester skal ikke bruges som politisk propaganda på den ene eller anden måde. De skal sikre børnene, og der er lighed for loven altså det afgørende.
På spørgsmålet om, man dermed ikke udelukker nogle fra at komme ind på arbejdsmarkedet, siger Michael Egelund:
– Der må være andre jobmuligheder for flygtningene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top