fbpx
Affaldssheriffer på genbrugspladsen
IMG_0230.jpg
På Grøn Dag i Brøndby kunne man blandt andet lave gaver. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Der var velbesøgt byttemarked, gaveproduktion og quizzer, da Brøndbys årlige Grøn Dag løb af stablen på Brøndby Genbrugsstation

Der var sol og det var weekend, da Brøndbys Genbrugsstation forleden slog dørene op for en noget anderledes dag på genbrugspladsen. På årets udgave af Grøn Dag var der noget at se og opleve for både børn og voksne, og alle fik tilmed muligheden for at skylle det ned med en gratis sodavand og pølser.
Børnene kunne prøve kræfter med at trylle fine gaver frem af materialer, der ellers betragtes som skrald, nogle skulle bruges som små Mors dag-gaver. Der blev for eksempel lavet øreringe og armbånd af papir og cykelslanger. De små kunne også lære at sortere affald korrekt, og dermed opnå at blive familiens affaldssherif.

Plante for farligt affald
De voksne kunne få en snak om korrekt affaldssortering med de mange kommunale miljøarbejdere, der var på genbrugspladsen til Grøn Dag. Man kunne også orientere sig i den nye skiltning og den nye zoneinddeling på pladsen, som nu gør det nemmere at finde de rigtige affaldscontainere. Alle der indleverede farligt affald på dagen, fik en grøn plante med hjem som tak.

Bytte bytte købmand
En anden tilbagevendende, og altid velbesøgt begivenhed er Byttemarkedet.
Her blev der registreret 298 besøgende, og ikke mindre end 1.630 kg ting blev byttet og fandt nye ejere på de fem timer, det varede.

Mange glade vindere
Endelig var der mange, der kom hjem fra Grøn Dag med et ekstra stort smil på, da der blev udloddet en lang række præmier i diverse konkurrencer på dagen. I år havde Brøndby IF doneret 100 billetter til kampen mod FC Nordsjælland, som man kunne vinde ved at deltage i voksenkonkurrencen – og fem særligt heldige vandt en rundvisning på stadion for fire personer, det var Joan Rye, Jonas Nielsen, Gabriel Sahyoun, Casper Nielsen og Britta Hegelund. Børnene havde deres egen konkurrence, hvor man kunne vinde en biograftur med popcorn og sodavand – den blev vundet af Maja Åkerman. Familien har åbenbart held i spil, for lillesøsteren Anne vandt samme konkurrence for to år siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top