fbpx
Unge lærer om pelsen
copenhagen-fur.jpg
Elever fra hele verden besøger Kopenhagen Fur.
GLOSTRUP. Kopenhagen Fur er i disse dage vært for 20 unge elever, som lærer om sortering, minkavl og hvordan man byder i auktionssalen.

Elever fra Kina, Sydkorea, England, Japan og Danmark mm. besøger i disse dage Kopenhagen Fur, hvor de over en to-ugers periode får mulighed for at lære overordnet om virksomheden.
– Volontørkurset er et tilbud, som vi giver til unge, som efterfølgende kan blive vores kunder i fremtiden. Det har været meget populært i denne omgang, og vi har desværre måtte placere nogle på venteliste. Jeg tror, at årsagen til at kurset er så populært, er, at eleverne får et godt indblik i hele kæden – fra farm til kunde. I går, mandag, besøgte vi en minkgård, hvor de fik indblik i farmprocessen, og i dag skal de lære om skindsortering og skindkvaliteter. Det giver dem et godt fundament, som de senere kan bygge videre på, siger Sheila Wagner, som er ansvarlig for undervisningen ved volontørkurset.
Eleverne lærer de grundlæggende forudsætninger for at kunne fortsætte i skindbranchen og kan igennem volontørkurset bygge netværk imellem hinanden.
– Hele produktionskæden er repræsenteret blandt de unge. Vi har en enkelt volontør, som også arbejder som designer, vi har unge med garverbaggrund, unge som har kendskab til detailhandel og så videre. Dette kursus giver dem mulighed for at skabe netværk, som kun styrkes, når de fremover møder hinanden på messer og andre begivenheder, siger Sheila Wagner.

Den næste generation
En af de unge er 26-årige Donghyan Kim fra Sydkorea, som besøger Danmark for første gang. Han er tredje generation i skindbranchen, som begyndte med hans farfar, Heungjoon Kim og siden hen Taesoon Kim. Familien ejer detailvirksomheden Keun Hwa Fur Co. Ltd., og en række detailbutikker i Sydkorea.
– Det er meget spændende at deltage i dette kursus. Det er særlig spændende at få indblik i skindsorteringen og de forskellige skindkvaliteter. Og jeg ser frem til at lære om auktionsprocessen, hvor man byder i salen, siger Donghyan Kim.
26-årige Nagi Ninomiya fra Japan besøger Danmark for anden gang. Det er dog første gang, hun deltager i volontørkurset.
– Jeg vil gerne arbejde i min fars firma. Han ejer en detailhandel med hovedsæde i byen Kawasaki uden for Tokyo, siger hun.
Siden hun fik sin universitetsgrad har hun hjulpet i Y. Ninomiya Ltd., som er hendes fars virksomhed. Hendes far, Yoshitake Ninomiya, har arbejdet i skindbranchen i omtrent 30 år, og Nagi håber, at hun kan gøre ham kunsten efter.
– Det kræver hårdt arbejde at deltage i kurset. Det er ikke nemt, men det er utroligt spændende, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top