fbpx
Til kamp mod ensomhed: Brøndby spiser sammen
2.jpg
Planlægningsgruppen er i gang med at lægge planer for de tre gratis fællesspisninger i Brøndby i april. Her ses Michael Hald Jacobsen (i midten), præst i Brøndby Strand Kirke, Laurits Bune (tv), næstformand i Ældre Sagen Brøndby og Charlotte Vedel, leder af pensionisthusene i Brøndby. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Pensionisthusene, Brøndby Strand Kirke og Ældre Sagen inviterer til gratis frokost og aftensmad i uge 17 i anledning af kampagnen Folkebevægelsen mod ensomhed

Danmark spiser sammen er en national begivenhed i uge 17, hvor Folkebevægelsen mod ensomhed vil gøre det lettere for alle at invitere indenfor og at turde sige ja tak.
Fokus er på at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Derfor afholder Pensionisthusene i Brøndby Kommune, Brøndby Strand Kirke og Ældre Sagen i Brøndby tre fællesspisninger i Brøndby, som afholdes den 26. april og den 28. april.
Der er tale om to frokoster og et afsluttende festligt aftenmåltid. Man kan komme forbi til gratis frokost i Pensionisthuset Stranden den 26. april og i Pensionisthuset Møllen den 28. april. Det kræver blot, at man tilmelder sig først. Og Brøndby Strand Kirke slår dørene op for en afsluttende fællesspisning for alle interesserede torsdag den 28. april. Her behøver man til gengæld ikke tilmelde sig.

Vigtig opgave
– Ensomhed er stadig tabubelagt, og vi ved desværre, at det er lige så skadeligt som at ryge. Derfor er fællesspisningerne et rigtig godt initiativ, der viser, at der er borgere og foreninger i Brøndby, der gerne vil være med til at løfte denne vigtige opgave og invitere folk indenfor, fortæller Charlotte Vedel, leder af pensionisthusene i Brøndby.

Alene eller med naboen
Ældre Sagen i Brøndby står også bag fællesspisningerne og håber at se velkendte og ikke mindst også nye ansigter til fællesspisning i Brøndby.
– Vi håber, at folk vil banke på hos naboen eller hos den ældre nede af gaden, som ikke så tit kommer ud, og invitere vedkommende med til en af vores fællesspisninger i uge 17. Det er et stort skridt at tage, men det er den mellemmenneskelige kontakt og den udstrakte hånd, der virkelig kan gøre noget i forhold til ensomhed, fortæller Laurits Bune, næstformand i Ældre Sagen Brøndby, og understreger, at man også er velkommen alene til fællesspisning, man vil blive taget godt imod og kan møde andre.

Middag og fællesskab
Brøndby Strand Kirke ser også frem til at byde en masse borgere velkommen til et festligt aftenmåltid den 28. april.
– Når vi spiser sammen, skaber vi relationer og netværk, socialt netværk. Man kommer til at møde andre mennesker og bliver dermed en del af et fællesskab. Man kan sige, at det er næstekærlighed i praksis. At åbne dørene op og invitere ind til et meningsfuldt fællesskab er grundsubstansen i det at være kirke, og det handler det i høj grad om, når vi inviterer til fællesspisning, fortæller Jette Steen Hansen, Kirke og Kulturmedarbejde i Brøndby Strand Kirke og understreger, at alle uanset tro er velkomne til den gratis middag, der ikke kræver tilmelding.

Frokost den 26. april kl. 12 i Pensionisthuset Stranden (tilmelding på tlf. 4328 2688)
Frokost den 28. april kl. 12 i Pensionisthuset Møllen (tilmelding på tlf. 4328 2680)
Aftensmad torsdag den 28. april kl. 17 i Brøndby Strand Kirke uden tilmelding.
Deltagelse er gratis og alle er velkomne.
Fællesspisning i Brøndby er en del af Danmark spiser sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top