fbpx
Psykiatrien på Vestegnen samlet
PC-Glostrup.jpg
Psykiatrisk Center Glostrup er nu blevet slået sammen med Psykiatrisk Center Hvidovre. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP OG BRØNDBY. Psykiatrisk Center Glostrup og Psykiatrisk Center Hvidovre, der blandt andet har et afsnit i Brøndbyøster, er fusioneret

Den 1. februar blev de to tidligere centre, Psykiatrisk Center Glostrup og Psykiatrisk Center Hvidovre, lagt sammen til ét stort center under navnet PC Glostrup.
Det nye center tilbyder behandling til borgere fra begge de tidligere centres samlede optageområde.
Et optageområde med cirka 315.000 indbyggere, der består af kommunerne Hvidovre, Rødovre, Glostrup, Albertslund, Ishøj, Vallensbæk, Høje-Tåstrup, Brøndby og Valby i Københavns Kommune.
Centret varetager almen psykiatrisk behandling ved indlæggelse og en bred vifte af ambulante tilbud. Derudover vil centeret tilbyde behandling i en række specialiserede funktioner indenfor blandt andet skizofreni, retspsykiatri og ADHD, og har en aktiv forskningsenhed med tre professorer.
Fusionen blev besluttet af regionsrådet i Region Hovedstaden i den seneste revidering af Hospitals- og Psykiatriplanen (HOPP 2020) i sommeren 2015.

Ét center – fem adresser
Det nye PC Glostrup spreder sig over 5 adresser og beskæftiger cirka 700 medarbejdere. Der vil fortsat være både døgnafsnit og ambulante tilbud på Ndr. Ringvej og på Brøndbyøstervej ligesom tidligere.
Der vil også være ambulant behandling på alle de nuværende adresser på Gl. Kongevej, på H.J. Holstvej i Brøndby og i Ishøj. Fusionen betyder ikke noget for den samlede sengekapacitet i Region Hovedstadens Psykiatri, men en hel del afsnit og sengepladser flytter rundt som led i fusionen.
Siden den politiske beslutning har ledere og medarbejdere på centrene arbejdet for at blive klar til sammenlægning og flytning.
– Det er først nu fusionen rigtig går i gang. Vi skal sammen sætte mål for det nye PC Glostrup og vores ambitioner er høje! Vi vil have en klar faglig profil og samtidig være et sted, hvor medarbejdere er glade for at gå på arbejde, og hvor patienterne ønsker at modtage behandling, siger centerchef Birgitte Welcher.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top