fbpx
Politikerne: Dialogen er vigtigst
BRØNDBY. Torsdag holder Brøndby Kommune, Brøndby IF A/S og politiet et planlagt møde i forbindelse med det bestående arbejde. Indtil da vil flertallet af politikerne ikke udtale sig om uroen

Brøndby IF A/S er på mange måder en vigtig samarbejdspartner for Brøndby Kommune.
Noget der senest er blevet tydelig i forbindelse med planerne om at Brøndby IF A/S kan bruge stadion til andet end blot fodboldkampe. Et ønske Brøndby Kommune gerne vil imødekomme.
Derfor har Folkebladet spurgt de lokale politikere, hvordan de forholder sig til urolighederne efter kampen onsdag aften, og hvordan de vil sørge for, at de lokale beboere ikke skal opleve det samme én gang til.
De fleste lokale politikere afventer dog et planlagt møde mellem kommunen, Brøndby IF A/S og politiet.
Således siger borgmester Kent Max Magelund (S):
– Jeg venter med en udtalelse efter mødet.

Større problem
Der er dog også et par af de lokale politikere, der gerne vil kommentere begivenhederne onsdag aften. Således siger Steen Andersen fra Enhedslisten:
– Problemet er kontinuerligt til debat mellem Brøndby Kommune og BIF. Bøder, straf til organisationerne bag klubberne har ingen effekt. Men samarbejde, samarbejde mellem de organiserede fanorganisationer og klubber, og det mest væsentlige en massiv social indsats for at sikre unges tilhør til samfundets fællesskaber.
Dermed mener Steen Andersen, at problemerne stikker dybere:
– Når unge mennesker går på gaderne under fælles klubfarver og udviser destruktiv adfærd, så er det jo også fortællingen om et samfund, hvor det at være en del af det gode fællesskab bliver mere udfordrende og kompliceret – vi har for mange unge, som mangler konstruktive fællesskaber, og følelsen af at være værdifulde for fællesskabet – de søger hen i fællesskaber, som i højere grad definerer sig som værende imod noget – og i de her tilfælde imod en fodboldklub.

Forstår beboerne
Også Vagn Kjær-Hansen (SF) understreger betydningen af samarbejdet:
– BIF har problemer med nogle af deres fans. Det ved de også selv, og de arbejder sammen med kommunen på at gøre noget ved ballademagerne. Jeg ved ikke, om det nogensinde lykkes at slippe for ballademagerne. Men det er mit klare indtryk, at BIF tager problemet alvorligt.
Og så deler Vagn Kjær-Hansen beboernes bekymring:
– Jeg kan godt forstå, at beboerne omkring stadion er frustrerede. Det er jeg også. Jeg vil tage sagen op i Kommunalbestyrelsen, så vi kan drøfte, hvad kommunen kan gøre. Her må vi samarbejde med BIF og politiet, og naturligvis også lytte til beboerne. Jeg mener, det er en politimæssig vurdering, hvordan sikkerheden for naboer og tilskuere håndteres. Jeg mener, at politiet ud fra den synsvinkel må have væsentlige input til vores debat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top