fbpx
Med bussen mod mulighederne
DSC_1735.jpg
Torsdag havde Ældre Sagen i Brøndby arrangeret bustur for byens ældre. En ny aktivitet, der skal give mulighed for at ordne indkøb og komme lidt ud. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Torsdag havde Ældre Sagen premiere på en ny aktivitet, indkøbstur for Ældre. Folkebladet tog med på den første tur til Rødovre Centrum

Der er ti minutter til bussen kører fra parkeringspladsen foran Flügger på Park Allé. De to første er mødt op, Anni, der er frivillig i Ældre Sagen i Brøndby og Per Jensen (S), formand for Socialudvalget.
En dame kommer trillende på sin elscooter. Hun glæder sig til den fire timer lange indkøbstur, der både skal bruges til at købe nogle bestemte ting, komme på café og bare være sammen med de andre.
Flere kommer til, og da bussen svinger ind på parkeringspladsen står knap ti personer klar til at blive hjulpet ind i bussen.
Det er torsdag den 13. april, og i dag sætter Ældre Sagen Brøndby gang i en ny aktivitet, nemlig månedlige busture til udvalgte indkøbscentre.
Formålet er at give ældre en ekstra mulighed for at få købt ind, komme på café eller måske bare have nogle gode timer sammen med andre deltagere og frivillige.
I dag går turen via et stop i både Brøndby Strand, Brøndbyvester og Brøndbyøster til Rødovre Centrum.

På tur sammen
En af dem, der er taget med på den første tur, er Aja. Hun har boet en menneskealder i Brøndbyøster, men er nu flyttet i ældrebolig i Brøndbyvester:
– Jeg er med, fordi jeg gerne vil ud og se lidt andet. Det er rart, at en tur som denne giver mig mulighed for det.
Aja er glad for, at turen går til Rødovre Centrum, for så kan hun klare flere ting på én gang:
– Der er det hele i Rødovre Centrum, og derfor kan jeg få klaret alle de ting, jeg skal have ordnet.
Ved siden af Aja sidder Ella. De bor i samme ejendom, hvilket deres kommentarer til hinanden afslører:
– Jeg er med for at holde øje med hende. Ella peger på Aja.
– Nej, det er da mig, der holder øje med dig, svarer Aja tilbage.
Dagens tur varer fire timer, og det er Ella glad for:
– Jeg har nogle helt bestemt ting, jeg skal have købt, blandt andet en dørmåtte, fordi det regner ind. Men så skal jeg også have noget at spise, så jeg er glad for, at der er så lang tid.
Til hverdag handler Ella i den nye SuperBrugsen på Sdr. Ringvej, men denne indkøbsmulighed er et godt supplement:
– Normalt tager jeg turen til Super Brugsen, men det er jo ikke alt, de har.

Flere pladser i bussen
Bussen har gjort holdt ved Brøndbyøster Station. Et par stykker mere er kommet med om bord.
En af dem er Laurits Bune, der er næstformand for Ældre Sagen. Han går rundt og giver hånd og tager så mikrofonen:
– Velkommen alle sammen. Jeg er glad for, I er her. Det er jo første gang, vi arrangerer det, og vi håber naturligvis, at flere vil være med fremover. Den næste tur er allerede den 12. maj.
Laurits Bune sætter sig ned ved siden en af de andre frivillige, men vender hurtigt tilbage til mikrofonen:
– Jeg glemte det vigtigste, nemlig at bussen kører præcis kl. 14, så sørg for at være det samme sted, som bussen stopper. Den kører nemlig præcis kl. 14.

Støtter gerne
Per Jensen (S) er formand for Socialudvalget i Brøndby. Han er taget med på den første tur, og han mener, det er en god ide, Ældre Sagen har fået:
– Det er en god ide. Der er flere fordele ved en aktivitet som denne. Helt konkret giver det jo nogle af borgerne mulighed for at få klaret forsskellige indkøb. Men så er det jo også en mulighed for at komme ud og få nogle gode oplevelser sammen med andre.
Ældre Sagen er en af de frivillige organisationer Brøndby Kommune har et godt samarbejde med. At det i det her tilfælde er Ældre Sagen og ikke kommunen, der har taget initiativ, er ifølge Per Jensen oplagt:
– På flere punkter supplerer vi hinanden godt, men i et tilfælde som det her, hvor der ikke overskrides nogen faggrænser, er det godt, at Ældre Sagen går ind og tager initiativ. Det støtter vi gerne fra kommunens side.
Anni gik på efterløn lige før jul. Kort tid efter meldte hun sig som frivillig i Ældre Sagens søndagscafé, og nu tager hun også med som frivillig på indkøbsturene:
– Da jeg stoppede med at arbejde, havde jeg brug for at lave noget, og så meldte jeg mig som frivillig.
At tage med som frivillig på turen var derfor oplagt for Anni:
– Det er en god måde at hjælpe på, og jeg tænker, jeg måske skal hjælpe med nogle indkøb eller måske bare tale med nogle af dem, der er med.

Med hjem igen
Bussen triller ind foran Rødovre Centrum. En dame bliver hjulpet ud af bussen via elevatoren. Per Jensen og Laurits Bune støtter en dame, mens hun forsigtigt går ned af trappen foran.
– Her bliver trinnet lidt smalt. Se dig godt for.
Tre og en halv times aktiviteter venter i Rødovre Centrum. Man kan bruge turen til det, man vil. Men man skal være tilbage kl. 14. Der kører bussen tilbage mod Brøndby.

Der er tur en gang om måneden. Den næste tur er den 12. maj.
Fra næste gang er der seks stoppesteder i Brøndby.
Det er gratis at deltage.
Man kan se mere på Ældre Sagen i Brøndbys hjemmeside eller kontakte Ældre Sagen i Brøndby på 43420243 eller aesag@mail.tele.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top