fbpx
Kvikskranken gør hverdagen nemmere
IMG_9279.jpg
Per Jensen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget har besøgt Kvikskranken for hjælpemidler i Brøndby Kommune. Han fik også et kig på, hvilke forskellige hjælpemidler, kommunen har at tilbyde borgerne. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Udvalgsformand Per Jensen (S) besøgte Hjælpemiddeldepotets Kvikskranke i sidste uge. Her har borgere hurtig adgang til hjælpemidler, der kan lette hverdagen

Hver onsdag kl. 10-14.30 sidder en ergoterapeut klar i Kvikskranken i Hjælpemiddeldepotet, der ligger ved siden af træningscentret i Brøndby. Her kan man komme ind uden tidsbestilling og få en snak om, hvilke hjælpemidler, der kan lette hverdagens gøremål for en, afprøve dem og få vejledning i, hvordan man bruger dem. Nogle mindre hjælpemidler kan afprøves og bevilges ved henvendelsen. Man kan også se et udvalg af husholdningshjælpemidler, som man ikke kan få bevilget, men som kan lette hverdagen for en, og man kan blive vejledt til, hvor man kan købe dem. Det kan fx være i Matas, på apoteket eller i Seniorshoppen.

Populær trehjulet
Formand for Social- og Sundhedsudvalget Per Jensen har netop været på besøg i Kvikskranken, hvor han fik en gennemgang af de typiske henvendelser, og en rundvisning på lageret, der rummer de mange store og små hjælpemidler. Her står alt lige fra stok og køkkenredskaber, der er gode til gigtplagede fingre, til siddepuder og rollatorer. Udvalgsformanden fik også demonstreret, hvordan et vasketoilet virker, og han fik en tur på en trehjulet cykel. Netop den trehjulede cykel er et af de populære hjælpemidler for borgere, der ikke kan få dækket deres transportbehov på anden vis, men den særlige cykel kræver faktisk en del tilvænning at kunne manøvre. Derfor er vejledning i brugen af den og andre hjælpemidler også en af Kvikskrankens ydelser.

Hjælpemidler ikke tabu
– Jeg kan rigtig godt lide tanken om en Kvikskranke for hjælpemidler. Hjælpemidler skal ikke være et tabu, det er noget alle kan få brug for, så det skal også være nemt at komme til, som det er her i Kvikskranken, siger udvalgsformand Per Jensen, der inden besøget sluttede også fik fremvist flere af de små hjælpemidler, der kan give en stor lettelse i hverdagen. Det var for eksempel en strømpepåtager, tilpasningsgreb, der gør det nemmere at dreje en nøgle rundt i et nøglehul og en holder til kort, hvis man ikke selv længere kan holde sine kort under kortspil.
– Det er godt at få fokus på, at der faktisk findes en masse hjælpemidler, der gør, at man kan opretholde funktionaliteten og dagligdagen i eget hjem. Og det er godt at vide, at man her kan henvende sig til fagfolk, der kan fortælle en om de muligheder for hjælpemidler, man måske ikke selv var opmærksom på, sagde Per Jensen.

Kvikskranken, Hjælpemiddeldepotet, Horsedammen 36 C, Brøndby er åben onsdage kl. 10-14.30. Her kan man få vejledning om hjælpemidler, udleveret allerede bevilgede hjælpemidler, og man kan også få justeret sin kørestol, rollator eller andet hjælpemiddel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top