fbpx
Kunstværk placeres i mosen
VALLENSBÆK. Kommunalbestyrelsen har besluttet, at et kunstværk, der opstilles i forbindelse med Vestegnens Kulturuge, skal stå i Vallensbæk Mose

Til Vestegnens Kulturuge 2016 skal der søsættes et fælles kulturprojekt på tværs af de kommuner, der er omfattet af Vestegnens Kulturinvesteringsråds (VKIR), herunder blandt andet Vallensbæk Kommune.
Valget er faldet på et kunstprojekt udført af kunstneren Thomas Dambo, som skaber kunst af genbrugsmaterialer. Thomas Dambo er blandt andet kendt for sine kæmper af genbrugstræ, som der findes flere af, både i Danmark og resten af verden.
Kæmperne er cirka 4-7 meter høje, og udover at være kunstværker kan man sidde på dem og klatre op i dem. Kunstværkerne er midlertidige med en forventet levetid på to år.

I Mosen
At placere sådan et kunstværk kræver omtanke. Derfor var punktet på kommunalbestyrelsens møde onsdag den 30. marts, hvor flere placeringer var i spil. Et flertal af de lokale politikere besluttede dog, at Vallensbæk Mose ville være det bedste sted at placere en stor træskulptur.
Således sagde Kenneth Kristensen Berth (DF):
– I Dansk Folkeparti mener vi, at Mosen er den helt rigtige placering til sådan en trækæmpe. Til gengæld har vi meget svært ved at se, hvordan en placering ved Gammelgårds Have vil kunne lade sig gøre, og en placering ved Strandparken er heller ikke hensigtsmæssig. Jeg kunne godt frygte, at trækæmpen vil blive futtet af af kåde unge mennesker, som jo desværre har haft for vane at samles netop omkring Idrætscentret de seneste par år. Så jeg vil gerne sige, at det er meget vigtigt for Dansk Folkeparti, at mosen bliver der, hvor kæmpen skal stå – og det håber jeg, at Naturfredningsforeningen, som skal høres i sagen, vil bakke op om.

Det er endnu ikke undersøgt om de påpegede placeringer er juridisk og teknisk mulige. Der vil blive rettet henvendelse til ejere og myndigheder efterfølgende om samarbejde og formaliteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top