fbpx
Fodboldkamp i Brøndby
IMG_0739.jpg
Onsdag aften blev politiet nødt til at bruge tåregas og knipler efter fodboldkampen mellem Brøndby IF og FC København. Politiet kalder det gadekamp. Foto: presse-fotos.dk
BRØNDBY. Onsdag udviklede en fodboldkamp på Brøndby Stadion sig til regulær gadekamp, da 100 Brøndbytilhængere efter kampen raserede området omkring Brøndbyvester Skole. Beboerne undrer sig over, hvorfor det finder sted

Fra Brøndbyvester Skole kan man høre skolebørn, der leger. Under skiltet, der viser hen til skolen, ligger otte-ti stenstumper. Lidt længere henne ad gaden går et par af kommunens orangeklædte folk og samler sten i sorte affaldsspande, mens de skridter udenom den aflange betonklods, der er smidt på fortorvet.
En mand, der ude og gå tur med konen og hunden, stopper midt i krydset og samler en sten op. Han vil ikke risikere, at biler eller cykler får ødelagte dæk.
Det er torsdag morgen. Dagen derpå. Et halvt døgn før lignede området en slagmark, og spørger man de lokale, hvordan det er at bo i en bydel, der aftenen før lagde gader til stenkastende fodboldtilhængere, kampklædte betjente og store mængder tåregas, er svaret klart; det er ikke noget, man ønsker at opleve igen.
– Sådan nogle idiotier, siger en mand, der står og taler med kommunens folk, der arbejder på at slette de sidste spor.
– De er kun ude på at lave ballade. Havde de vundet, havde de også lavet ballade. Vreden i hans stemme er ikke til at tage fejl af.
Manden, der samlede stenen op i krydset, er heller ikke glad for det, der skete. Vreden er dog mere afdæmpet, da han sammen med konen fortæller, at de kom hjem, netop som det skete, og derfor måtte stille bilen et stykke fra hjemmet på Gildhøj og så gå det sidste stykke af vejen, fordi de ellers ikke kunne komme hjem.
– Vi holder med Brøndby, og ønsker det bedste for klubben. Men det, der skete i går, er at gå for vidt, er ægteparret enige om.
Et andet sted på Gildhøj er et par ældre herrer ude og se på skaderne. De har fundet resterne af en røgbombe, og ude foran deres hjem mangler flere brosten.
– Jeg blev vækket ved, at der var en masse larm, siger den ene og ryster på hovedet.
– Jeg forstår det ikke. Hvad får de ud af det? Men heldigvis har kommunens folk været tidligt ude for at rydde op, så det ser ikke så slemt ud længere, siger den anden mand og får øje på endnu et hylster fra en røgbombe.
Et ægtepar kommer trillende med tre skraldespande. De forklarer, at de har været ude og gå en tur. Lidt længere henne på vejen fandt de nogle skraldespande, der var blevet smidt midt i det hele. Skraldespandene tilhører en af deres naboer, der bliver glad, da ægteparret kommer trillende med dem.
– Min mand og jeg kunne se det puslede ude bag haven i går aftes, så vi tog en spand vand og kastede efter dem.
– Lad være med det, sagde de. Men de kunne jo bare lade være med at lave det ballade, griner damen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top