fbpx
Ejerboliger er steget i værdi
GLOSTRUP. En opgørelse lavet af bolighed.dk viser, at ejerboligerne i Glostrup anslået er steget 881 millioner kr. det seneste år

En ny opgørelse af 3.870 ejerboliger i Glostrup Kommune anslår en samlet stigning i boligernes værdi på 881 millioner kr. i løbet af de seneste 12 måneder. Det svarer til, at en gennemsnitlig ejerbolig i kommunen er blevet godt 227.794 kroner mere værd.
Det er boligsitet bolighed.dk, der for første gang har kortlagt værdien af flere end 1,25 millioner danske ejerboliger og herunder også værdiudviklingen i løbet af de seneste 12 måneder.

Offentlig data bag
Opgørelsen er baseret på en række offentlige tilgængelige oplysninger om de enkelte ejerboligers beskaffenhed, ligesom de gennemførte bolighandler i perioden også tæller med i estimeringen af boligernes værdi og værdiudvikling.
– I Bolighed.dk har vi estimeret værdien af flere end 1,25 millioner ejerboliger fordelt over hele landet, og det giver os mulighed for at gøre status over værdiudviklingen på stort set alle ejerboliger og ikke kun den del, der bliver handlet, siger pressechef i Bolighed.dk Leif Lind Simonsen og tilføjer:
– Dermed kan vi tegne et billede af, hvordan boligejernes samlede økonomi og købekraft udvikler sig, og i Glostrup Kommune er der altså tale om, at ejerboligerne på et år er blevet 881 millioner kroner mere værd. Og det er som udgangspunkt både vigtigt og positivt for et område, når boligværdien vokser og giver mulighed for øget forbrug.
I Vallensbæk og Brøndby er ejerboligerne ifølge bolighed.dk steget med henholdsvis 185.327 kr. og 156.677 kr i værdi.

Bolighed.dk blev lanceret i september 2015 og har de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank i ryggen.
På bolighed.dk er oplysningerne om de enkelte danske ejerboliger samlet i et såkaldt BoligCV
Boligens anslåede værdi er ikke en salgsvurdering, men en maskinel beregning med udgangspunkt i offentligt tilgængelige oplysninger. Desuden inddrages ejendommens tidligere handelspriser samt realiserede handler af sammenlignelige ejendomme i nabolaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top