fbpx
Bowling er seriøs sport
bowling3.jpg
Der er godt gang i den i Glostrup Bowlingcenter en torsdag eftermiddag. Foto: Jesper Ernst Henriksen
BOWLING. IF32 Bowling er bowling på et seriøst plan, men med plads til alle – ikke mindst til nogle gode venskaber

Der er en solid larm i Glostrup Bowlingcenter en mandag formiddagmiddag, da Folkebladet kigger forbi. På alle baner er der fyldt.
Kuglerne suser afsted mod keglerne. Nogle rammer perfekt og laver strike, nogle skal bruge to og får en spare, og enkelte gange sker det, at det kun bliver til otte eller ni point.
Her træner pensionisterne i IF32 Bowling. Men hvis man ikke lige kiggede ud over forsamlingen, ville man nok ikke gætte, at det var pensionister. Der er fuld knald på. Der er postevand i glassene og rygning er selvfølgelig forbudt ud over i rygekabinerne. Men der er stadig plads til at hygge sig.
– Der er godt kammeratskab her. Det kan godt være hyggeligt med en øl efter træningen ligesom til anden sport, hvor man kan sidde og snakke, siger Barney Nordahl, der har spillet bowling i 11 år.
Fordommene om bowling skyder han gerne ned.
– Du får sved på panden, man røre sig noget, siger han.
Over banerne kan man følge med i, hvordan det går. Til hver træning er der en top ti liste over dem, der har lavet de bedste serier. Maksimumkegler i en serie er 300, der kræver 12 strikes i træk. Det sker ikke så tit, men der er mange, der er tæt på. Denne dag kræver det 240 kegler komme i top ti og højeste score er 258.
– Det er altid meget sjovt, når man kommer derop, siger Barney Nordahl.

Plads til den nye
Selvom IF32 Bowling er en stor og gammel klub, hvor medlemmerne ofte har kendt hinanden i rigtig mange år, så er der stadig plads til nye medlemmer. En af dem er Leif Neergaard. Han har været medlem af IF32 Bowling siden sidste sommer.
– Det kom af, at min kone døde for lidt over et år siden. Jeg tog herud for at prøve, hvordan det er at bowle. Så kom der nogen fra klubben og spurgte, om jeg ikke ville være medlem.
Jeg er blevet godt modtaget af klubbens spillere. De har altid lagt vægt på, at der er plads til nye. De kommer gerne med tips til mig, så jeg kan forbedre mit spil, siger han.
Han har selv, som så mange andre spillet bowling for sjov med en øl i hånden i festligt lag. Men i bowlingklubben bliver det taget seriøst som sport.
– Det er dybt seriøst, når vi træner. Men man kan godt sidde og sludre en halv time efter træningen. Det er seriøst, samtid med, at det er hyggeligt, siger han.
Han har selv forbedret sit spil rigtig meget i løbet af bare et halvt år i klubben.
– Jeg startede med et gennemsnit på 136, men nu er jeg på 186. Det skyldes, at jeg træner så meget. Der skal ikke ret mange forandringer til, før det bliver meget godt. Uanset hvilket trin man spiller på, kan alle få noget ud af det, siger han.
For der er spillere på alle niveauer i IF32 Bowling.
– Du kan godt komme en torsdag eftermiddag og så render der tre landsholdsspillere rundt. Der er en em af elite her, siger Leif Neergaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top