fbpx
Betjent for lokalmiljøet
IMG_8861.jpg
Erik Ellegaard er en af de fem lokalbetjente, der er i Brøndby. Hans opgave er at være med til at skabe tryghed i lokalmiljøet. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Lokalbetjent Erik Ellegaard er et velkendt ansigt i bybilledet. Det er ham, man kan kontakte, hvis man har nys om ulovligheder, er urolig for indbrud eller irriteret over knallertræs

Graffiti i tunnelen, ræs på knallerter eller ulovlig parkering, som borger kan man støde på ting, man gerne vil have taget hånd om, men som ikke er så alvorlige, at man vil ringe til politistationen.
I de tilfælde kan man kontakte sin lokalbetjent, og dem har Brøndby fem af fordelt i de tre bydele.
Gennem næsten 20 år har politibetjent Erik Ellegaard været tilknyttet Brøndby, og primært Brøndbyvester, hvor han er et velkendt ansigt på gaden, i skolerne og i boligforeningerne.
– Jeg kommer jævnligt på skolerne og hilser på i de større klasser. Her fortæller jeg dem blandt andet om, hvad det koster, når der bliver lavet hærværk, og hvad straffen er. Og vi kan se, det virker. Problemerne med for eksempel graffiti og butikstyveri er blevet mindre, de unge er blevet mere fornuftige, fortæller Brøndbys lokalbetjent Erik Ellegaard, der også er ude på skolerne i forbindelse med cyklistprøver i de mindre klasser og til forældrearrangementer.

Unge som ældre
Alle fem lokalbetjente har et godt udbygget SSP-samarbejde (socialforvaltning/skole/politi, red.), hvor de mødes en gang hver måned for at tage udfordringerne i opløbet.
Også ældre borgere får ind imellem besøg af de lokale betjente, der til arrangementer i for eksempel boligforeninger kan være med til at dæmpe ældres bekymring for indbrud eller for at gå alene på gaden.
– Man kan selvfølgelig sikre sit hjem og sin hoveddør fornuftigt, men der er ingen grund til at være meget bekymret for indbrud eller være bange for at gå alene på gaden. Vi kan, med vores viden og statistik i baghånden, få bekymringerne dæmpet og få dem ned på det plan, hvor de hører hjemme, lyder det fra politibetjent Erik Ellegaard.

Synlige i gadebilledet
Lokalbetjentene går ind i mellem også blot en tur i området.
– Folk er glade for at se os på gaden og kommer jævnligt hen og fortæller os ting, vi ellers ikke ville få kendskab til. Når vi ved, hvad der rører sig i byen, og hvor vi skal være ekstra opmærksomme, kan vi gøre noget ved det, forklarer Erik Ellegaard.
Formålet med at være synlige i lokalmiljøet er også at etablere relationer til kommunens børn og unge og give dem et positivt forhold til ordensmagten, så de tænker sig om en ekstra gang inden, de eventuelt fristes af at begå noget ulovligt.

Dine lokale betjente i Brøndby
Erik Ellegaard, Brøndbyvester, mobil 7258 7454, eve002@politi.dk
Mustafa Demitas, Brøndby Strand, mobil 7258 0615, mde003@politi.dk
Kia Barington, Brøndby Strand, mobil 72587659, kmb004@politi.dk
Ronnie Kesby, Brøndbyøster, mobil 72580621, rkk001@politi.dk
Torben Ladefoged, Brøndbyøster, mobil 72587423, tla025@politi.dk
Initiativet til ”Din lokale betjent” startede i Glostrup i 2013 og blev i 2015 udbredt til Brøndby. Formålet er at etablere lokale relationer og netværk og derved højne tryghedsfølelsen og mindske kriminaliteten. Man kan kontakte sin lokale betjent med ikke-akutte forhold og bekymringer. Har man en anmeldelse, skal man fortsat ringe 114 og er det akut, skal man ringe 112.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top