fbpx
Belgisk minister så på Brøndbybørnehaver
IMG_8951.jpg
Leder i Strandbo Judy Hartwell viser rundt. Minister Bianca de Baets til højre og pædagogisk konsulent Christina Welsien fra Brøndby Kommune til venstre. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Minister Bianca de Baets fra Belgien brugte en dag i Brøndby, da hun og hendes delegation var på inspirationstur for at se nærmere på danske børnehaver

Nogle børn leger ude på legepladsen, andre spiller UNO med en af de voksne, alt i mens køkkendamen er ved at gøre klar til dagens servering af boller i karry. Et par børn løber forbi og ser lige, hvad der bliver tryllet frem i køkkenet, og så er de videre. Det er hverdag i daginstitutioner som Strandbo, Blæksprutten og Resenlund, men alt sammen noget, der gjorde indtryk på den belgiske minister og hendes følge, som Brøndby Strand-institutionerne fik besøg af torsdag den 31. marts.

Meget mere frihed
– Vi er her for at lære af den danske model og hvordan, I arbejder med børns trivsel, læring, udvikling. Det er meget anderledes end hos os, hvor børnene går i børnehave til de er 2,5 år og derpå skifter de til skole. De har i det hele taget flere, store skift på kort tid, og det hele er meget mere kontrolleret end det, vi ser i Danmark. Her i Danmark har børnene meget mere frihed, der er flere voksne og I har en mere glidende overgang fra børnehave til skole. Det er alt sammen noget, vi kan blive inspireret af, fortalte minister for velfærd Bianca de Baets på sit besøg i Brøndby.

Brugbar inspiration
Ministeren blev først vist rundt i børne- og familiehuset Resenlund, hvor hun så, hvordan huset var organiseret og så flere eksempler fra dagligdagen i institutionen, blandt andet hvordan børnene havde samling. Bagefter gik delegationen den korte tur hen til Strandbo, hvor lederen viste rundt og også viste dem udendørsarealerne og de kaniner, fugle og høns, der bor i institutionen. Det var noget, delegationen havde efterspurgt at se nærmere på.
– I kombinerer det bedste. I har ikke stor ulighed, relativt højt indkomstniveau og høj livskvalitet. Det er nogle gode praksisser, vi har set, og som vi kan tage med os hjem i vores arbejde på børneområdet, lød det fra minister Bianca de Baets.

Den belgiske minister og delegationen var på et tre dages besøg i Danmark. Udover Brøndby gik deres tur til København og Aarhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top