fbpx
Babysalmesangen lyder på ældrecenteret
IMG_3133-002.jpg
Det har skabt glæde, at babysalmesangen i Brøndby Strand Kirke af og til bliver holdt på Ældrecenter Æblehaven. Foto: Ninna Mohr Rasmussen
BRØNDBY. Babysalmesang på Ældrecenter Æblehaven skaber glæde i mange aldre

Man kan jævnligt læse om forsøg på at bringe liv og glæde ind til beboerne på ældrecentrene i området. Således har Folkebladet tidligere fortalt om blandt campingvogne og dans, der skulle hjælpe minderne og glæde på gled.
På Æblehaven i Brøndby Strand har man i samme ånd inviteret en gruppe brugere fra den nærmeste nabo ind.
Der er tale om babyer og forældre, der går til babysalmesang i Brøndby Strand Kirke og således otte onsdag formiddage samles til sang, leg, musik og nærvær.

Barnevogn og rollator
Baseret på en allerede god relation mellem ældrecenteret og kirken opstod idéen om at slutte hvert forløb af ved at holde babysalmesang på Æblehaven.
Så organist, præst og babyer i stedet for at synge i kirkerummet kommer til Kernehuset den ottende mødegang.
Æblehavens personale står for at invitere beboere til at overvære de 45 minutters sang og leg. Og selvom det kan være svært at komme frem med sin rollator eller kørestol, når først de 12 barnevogne er parkeret i aulaen, så er det til stor glæde for alle generationer, når det lykkes.

Godt for alle
Beboerne føres år tilbage, når der bliver sunget I østen stiger solen op, og smilene kommer frem, når der til lyden af rasleæg synges Mariehønen Evigglad.
Ligeledes giver forældrene udtryk for, at det er dejligt at se den glæde, deres babyers tilstedeværelse fremkalder hos beboerne.
Og endelig er der de mindste. De synes at være ligeglade med, om sangen finder sted i kirkerummet eller i Kernehuset. Så længe de får lov at synge og lege med mor eller far til gamle og nye salmer og sange, rasleæg, faldskærm og sæbebobler.
Et naboskab der således glæder mange.

1 kommentar om “Babysalmesangen lyder på ældrecenteret”

  1. Kurt Damsted siger:

    Det er en dejlig udvikling. Venstre i Brøndby har tidligere stillet forslag om, at vore plejecentre åbnede sig for et ugentligt besøg af forældre med babyer, der går hjemme på barselsorlov til gavn for både beboerne og vore yngste. Begge parter kan få stor gavn af disse besøg og dette samvær. Det er for længe siden bevist, at de ældre bliver utroligt glade for disse besøg, og babyerne samt deres forældre har stor gavn af samværet og samtalerne med de ældre som kan give mange gode erfaringer og råd fra sig.
    Dette initiativ er utroligt glædeligt og meningsfyldt. Lad os få barriererne brudt ned mellem generationerne, der alt for længe har været gældende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top