fbpx
Affaldet skal sorteres
Affald-er-for-godt-til-at-smide-ud_1-presse.jpg
Fra sommer skal borgerne i Vallensbæk til at sortere affald. Allerede nu kan man se de nye beholdere i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Borgerne i Vallensbæk tager til sommer hul på ny sorteringsordning. Nu kan nysgerrige se beholderne i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus

– Meget af det affald, der i dag går til forbrænding, kan genbruges og blive til nye produkter og materialer. Ressourcerne i affaldet er nogle, vi skal bevare og genbruge. Derfor, og fordi Danmark har et mål om, at vi i 2022 skal genanvende mindst 50 procent af alt husholdningsaffald, har vi i Vallensbæk Kommune besluttet, at vi alle skal sortere mere af vores affald, fortæller Søren Mayntz, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vallensbæk Kommune.
Villaejerne bliver de første til at tage den nye ordning i brug. De modtager snart tre nye todelte beholdere til plast og papir, glas og metal, mad og restaffald. Dertil kommer en lille miljøboks til det farlige affald samt en biospand, som madaffaldet kan lægges i i køkkenet.

Beholdere udstilles
Alle nysgerrige har nu mulighed for at få et smugkig på de nye affaldsbeholdere, da Vallensbæk Kommune har lavet en udstilling, som står på Kultur- og Borgerhuset.
– Vi ved, at borgerne er interesserede i, hvordan de nye affaldsbeholdere ser ud, og hvor meget de fylder. Derfor har vi lavet en udstilling, hvor alle interesserede kan se affaldsbeholderne og få information om, hvordan de placeres bedst, tilføjer Søren Mayntz.
Vallensbæks rækkehuse og etageboliger bliver de næste til at komme i gang med at sortere. Boligforeningerne bliver kontaktet af kommunen, så de kan få en dialog om, hvornår de skal starte og hvilke typer beholdere, de skal have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top