fbpx
Ungdomsskolen giver popdrømmene liv
DSC02996.jpg
Der er musical for alle pengene, når Ungdomsskolen og Musikskolen i denne uge opfører Askepop. Foto: Ungdomsskolen
BRØNDBY. Tirsdag havde Ungdomsskolen premiere på musicalen Askepop. Folkebladet har talt med tre af de medvirkende. De lover god underholdning

Milles største drøm er at blive musicalstjerne. For at forfølge denne drøm låner hun penge af sin søster, så hun kan åbne en restaurant og tjene penge. Men søsteren vil have renter, og der er andre, der også gerne vil spille sammen med den store musicalstjerne, Johnny Rocket.
Det er i grove træk handlingen i Ungdomsskolens musical Askepop, der fra tirsdag (i går, red) og frem til lørdag spiller i Kulturhuset Kilden.
Skuespillere, koreograf, kostumier og musikere er alle elever på Ungdomsskolen og Musikskolen, og skal man tro tre af dem, der er med, så er der mange ting på spil, når de unge kaster sig ud i det store projekt:
– Det er rigtig fedt at være med til. Man får mange nye venner, siger Josephine Hammer, der er med for første gang i år.
Den samme holdning har Nicoline Rasmussen. Hun er ganske vist blevet for gammel til de øvrige aktiviteter i Ungdomsskolen, men da stykket er et samarbejde med Musikskolen, kan man være med, til man fylder 25 år:
– Det er et unikt sammenhold, man er med i. Jeg har været med i syv år, og selvom jeg har været ude et par år, så er jeg nu med igen.
Og selvom der således er stor forskel på at være folkeskoleelev, som Josephine Hammer, og studerende som Nicoline Rasmussen, så forsvinder aldersforskellen, når man samles i et samarbejde om at få stykket til at lykkes, fortæller Nicoline Rasmussen:
– Vi arbejder sammen om, at det skal lykkes, og så er det i grunden lige meget, at der er forskel i alder. For vi vil det her sammen.

De mange små dele
Når eleverne i denne uge går på scenen, ligger der et længere øveforløb bag, fortæller Julie Pedersen, der også har været med flere år:
– Vi har øvet i et halvt år to gange om ugen. Det er meget tid, men det er det hele værd.
Det er først umiddelbart før, stykket bliver spillet, det bliver samlet til en helhed. Netop det gør det spændende fortæller Nicoline Rasmussen:
– Det er altid lidt skræmmende at tænke på, om det nu holder, om det bliver godt. Men det gør det hvert år.

Interesse og ikke alder
Det er ikke kun de tre piger, der er glad for, at Brøndby Ungdomsskole nu igen kan præsentere et stykke. Det samme er Ruzica Kukolj, afdelingsleder på Ungdomsskolen:
– Musicalen er blevet en tradition i Brøndby. Der er mange familier, der hvert år kommer og ser det.
Som de tre piger mener Ruzica Kukolj også, at sammenholdet på tværs af alder er noget af det væsentlige ved det store teaterprojekt:
– Dette projekt giver mulighed for at skabe et fællesskab baseret på interesser og ikke alder.

Askepop spiller frem til og med lørdag i Kulturhuset Kilden. Hver aften kl. 19.00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top