fbpx
Tranehaven har stemt ja til renovering
Tranehaven.jpg
Tranehaven skal renoveres. Foto: BO-VEST
BRØNDBY. Mere end halvdelen af beboerne i Tranehaven i Brøndby har givet deres mening til kende ved urafstemning, og det ligger nu klart: Afdelingens facader og tage skal renoveres

Ved en urafstemning har beboerne i Tranehaven i Brøndby tilkendegivet, at de ønsker en omfattende renovering af tag og facader.
Urafstemningen var bygget op med fire forskellige forslag til renovering, samt en mulighed for at stemme nej til renovering.
Resultatet var klart: Hele 91 procent af stemmerne var for renovering. Og 69 procent stemte for det mest omfattende forslag. Dette betyder, at en omfattende tag- og facaderenovering nu er vedtaget, og skal finde sted i løbet af de næste par år.

Undgår vandskader
Det forslag der blev stemt igennem indeholder en udskiftning af tagene i Tranehavens bygninger, en isolering af trappetårne, isolering af gavle, og en fuldstændig renovering af murværk.
– Vi er rigtigt glade for, at der med denne renovering bliver passet god på facader og tage i Tranehaven. Med renoveringen kan man undgå vandskader og yderligere renoveringer. I forhold til hvornår husene blev bygget, har tagene udtjent deres levetid, og det var tid til en udskiftning, siger BO-VESTs projektleder på Tranehavens renovering, Laura Juvik.

Bredt ønske
Normalt træffes beslutninger i en almen boligafdeling på afdelingsmødet. Men i dette tilfælde, sendte afdelingsmødet beslutningen ud i urafstemning, så alle beboere via brevstemmer kunne deltage i beslutningen.
At det blev afgjort af en urafstemning kom til at betyde, at 167 ud af 312 husstande gav deres mening til kende gennem afstemningen, og endte med at stemme renoveringen igennem.
– Med resultatet kan vi se, at der er et bredt ønske blandt beboerne om at renovere Tranehaven. Alle har haft muligheden for at stemme, og mere end halvdelen har brugt den mulighed. Det er beboerdemokrati, og det er vi rigtigt glade for, siger administrerende direktør i BO-VEST, Ulrik Brock Hoffmeyer.
Hvornår den egentlig renovering finder sted, bliver fastlagt i den kommende tid. I planlægningsperioden, som forventes at vare halvandet år skal der blandt andet foregå udbud af opgaven, inden renoveringen af tag og facader i Tranehaven kan finde sted. Forventningen er at renoveringen er afsluttet i 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top