fbpx
Succes med udvidet åbningstid
Brøndbyvester-Bibliotek.jpg
Mange opfatter Brøndbyvester Bibliotek som et værested, hvor man kan lave forskellige ting. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Efter at Brøndbyvester Bibliotek også kan benyttes, når personalet er gået hjem, er både antallet af brugere og udlån steget

Det sidste halvandet år har Brøndbyvester Bibliotek haft en udvidet åbningstid fra kl. 8 – 22 alle ugens syv dage, og det har vist sig at være en succes.
I tidsrummet, hvor biblioteket ikke er bemandet af personale, får man adgang til biblioteket ved at benytte sit sundhedskort og en pinkode på tastaturet ved indgangsdøren. Videoovervågning registrerer, hvad der sker på biblioteket, så nogle ikke fristes af at udnytte, at biblioteket er ubemandet i et længere tidsrum.
– Vi havde forventninger om, at en øget åbningstid og et ubemandet bibliotek ville føre til flere brugere og en stigning i vores udlånstal, og det har holdt stik, fortæller Bjarne Bast, bibliotekar på Brøndbyvester Bibliotek.

Lokal brug af biblioteket
– Vores udlånsstigning har været på cirka 20 procent det sidste år, og mange udtrykker stor glæde ved de nye muligheder for at benytte biblioteket, også når personalet er gået hjem, forklarer Bjarne Bast.
Han oplever, at det er hele lokalområdet, der er gode til at bruge biblioteket. Lige fra børnefamilier og weekendfædre, der kommer i weekenden, til ældre, der dagligt kommer og læser avisen og unge studerende, der er i gang med opgaveskrivning. En gruppe fædre fra børnehaven, der er nabo til biblioteket, har sågar fundet ud af, at det er hyggeligt at mødes på biblioteket i forbindelse med afhentningen af børn om eftermiddagen.

Her drikker man kaffen
– Mange giver udtryk for, at her er rart at komme. Man opfatter ikke personalet som myndighedspersoner, men derimod som et sted, man har lyst til at mødes uforpligtende. Biblioteket bruges som værested i området, hvor alle aldre kan mødes frivilligt om forskellige interesser, over en kop kaffe. For eksempel har vi den første onsdag i hver måned besøg af Forstadsmuseet og Det mobile museum, der tiltrækker mange interesserede, fortæller Bjarne Bast.
På biblioteket kan ældre også kigge forbi og få hjælp til brug af internettet, NEMid, Borger.dk mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top