fbpx
SF: Gerne flere ressourcer
BRØNDBY. Vagn Kjær-Hansen er medlem af kommunalbestyrelsen for SF. Han så gerne flere ressourcer. Men mener hverdagen trods alt er god for børnene

Læs artiklen om Mette Theisen her

Hvordan synes du forholdene generelt set er på børneinstitutionsområdet i Brøndby? Bliver der investeret (ikke i konkrete kroner og ører) de fornødne ressourcer i området?
Jeg er sådan set enig med Mette Theisen. Vi hører af og til om børn, som kommer helt skævt gennem barndommen, og det sker heldigvis sjældent i Brøndby, men hver gang er en gang for meget. I de 10 år jeg har været med i Kommunalbestyrelsen, synes jeg der er sket meget med hensyn til tidlig indsats i Brøndby. Jeg oplever, at vores personale gør rigtig meget for at opdage problemer tidligt i daginstitutionerne, og at der gøres mange indsatser for at støtte de børn og deres forældre.

Har børnene i institutionerne i Brøndby den bedst tænkelige hverdag?
Min oplevelse er, at børnene i Brøndbys institutioner har en god hverdag. Men jeg vil ikke sige at forholdene er perfekte. Jeg så gerne, at vi havde flere ressourcer. Det er desværre ikke nemt at finde dem, når kommunerne næsten hvert år tvinges til at spare af Folketinget.

Er der for få pædagoger i institutionerne i Brøndby?
SF mener, at der skal være flere pædagoger i institutionerne, flere lærere i skolerne, og flere ansatte i ældreplejen. Og jeg mener rigtige ansatte. SF støtter ikke udlicitering af disse kerneområder i den kommunale velfærd. Desværre er der ikke ressourcer til at ansætte mange flere, og derfor må kommunalbestyrelsen hele tiden prioritere, hvor behovet er størst. Der burde minimum være tre fuldtidsansatte og uddannede pædagoger til 18 børn?
Jeg tror ikke på absolutte tal og universelle normeringer. Der er forskel på børnene og deres behov, og det bør normeringerne afspejle. Ellers bruger vi ikke ressourcerne optimalt.

Er der den fornødne dialog mellem politikerne og pædagogerne i Brøndby?
Dialog er meget vigtigt. Jeg lytter gerne. Sidste efterår tog jeg en halv dag i en daginstitution for selv at opleve hverdagen dér.
Hvis du synes der er noget i institutionerne, politikerne mangler viden om, kan du starte med at tale med udvalgsformanden for Børneudvalget. Jeg er sikker på, at han også vil lytte til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top