fbpx
Rygeksperterne efterspørger rygge
IMG_8261.jpg
Fysioterapeuterne Ingrid Christensen (t.v.) og Tanja Jørgensen fra Brøndby Træningscenter er eksperter i at afhjælpe folks rygsmerter og vil gerne hjælpe endnu flere. De farverige bånd på skelettet angiver de baner i kroppen, man arbejder med, når det handler om rygsmerter. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY og GLOSTRUP. For mange går for længe med ondt i ryggen. Rygeksperter i Brøndby hjælper gerne med at gøre noget ved det

Et forkert løft under havearbejdet. Et vrid i ryggen under et sving med golfkøllen.
Det kan hurtigt gå galt med lænden eller ryggen, og netop de smerter, der er opstået akut, og som højst er tre måneder gamle, kan man få professionel og gratis hjælp til, inden smerterne bliver kroniske.
Hjælpen får man i Træningscenter Brøndby af erfarne fysioterapeuter og ergoterapeuter, der har speciale i at afhjælpe lænde- og rygsmerter.
I træningscentret har man således samlet rygkompetencerne for både Albertslund, Glostrup, Høje Taastrup og Brøndby Kommune under forløbsprogrammet for lænderyg.

Ved selvsyn
– Når folk kommer ind og vi undersøger dem, lægger vi vægt på at se på det hele menneske. Vi videooptager blandt andet folk, så vi sammen kan se på, hvordan deres bevægemønster er.
Det er en øjenåbner for mange. Ofte kan rygsmerter stamme fra dårlig balance eller fra stillesiddende arbejde. Det fanger vi, fordi vi ikke ser på dele i kroppen, men et samlet hele. Det er afgørende for, at vi kan hjælpe så mange så effektivt, og mange fortæller, at det er første gang, de er blevet set på i et helhedsbillede, forklarer fysioterapeut Tanja Jørgensen om den særlige metode, der er en fast del af tilbuddet til borgere med akut opståede smerter i ryg eller lænd.

Smerteforståelse
– Udover videooptagelserne er vores håndtering anderledes, da vi ikke bare går til lænde- og rygproblemerne med træning, men også med patientspecifik undervisning. Det handler for eksempel om smerteforståelse, og hvordan man arbejder med den smerte, man føler fra lænden eller ryggen. For smerten sidder i hjernen, og man bliver nødt til at finde tilbage til den måde, man normalt bevæger sig på, selvom man prøver at undgå det, fordi det gør ondt, fortæller fysioterapeut Ingrid Christensen.
Udover videooptagelser, patientspecifik undervisning, undersøgelse, behandling og træning tilbyder ergoterapeut Ingemarie Hansen borgerne vejledning i ergonomi både i forhold til udfordringer på arbejdspladsen og i det almene hverdagsliv.

Passer ind i rytmen
Da mange borgere med ondt i ryggen har et arbejde, der skal passes ind i træningen af ryggen, er tilbuddet tilpasset folks arbejdsliv.
Det betyder, at man kan få tidlige og sene tider, før og efter arbejdstid, så det bliver muligt at følge tilbuddet om et forløb på otte uger, hvor man en gang eller to om ugen skal kigge forbi.

Træningscenter Brøndby. Tilbuddet er gratis, men kræver, at man har en henvisning fra sin læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top