fbpx
Ny formand vil bygge videre på fundamentet
3_Sophie20Brohus.jpg
Sophie Dahl Brohus blev i år formand for Børne- og Skoleudvalget. Foto: Pressefoto.
GLOSTRUP. Sophie Dahl Brohus fra Venstre blev 1. januar i år formand for Børne- og Skoleudvalget i Glostrup. Hun kommer med både visioner og ønske om ro til et område, der længe har været storm omkring

Sophie Dahl Brohus fra Venstre kom sidste år tilbage fra en barselsorlov fra Kommunalbestyrelsen. Nu er hun også blevet formand for Børne- og Skoleudvalget. Et område, der har den 32-årige mor til tres særlige interesse.
– Det er en kæmpe præstige, at få lov til at overtage en formandspost inden for børne- og skoleområdet. Jeg er selv mor til tre. Jeg har en dreng på syv, som går på Skovvangskolen. Jeg har en datter, som går i børnehave lige nu, men som skal på parallelhold her efter sommerferien, så hun er jo et godt eksempel på en inklusionspige, som skal over og prøve normalmiljøet af. Og så har jeg en lille i vuggestue. Så min indgangsvinkel er, at jeg er heldig at komme i hele miljøet. Det giver stor inspiration til at hjælpe på vej, der hvor der er nogle ting, som man synes kan gøres anderledes. Det var derfor jeg i sin tid valgte at stille op i politik. Fordi jeg både som borger og som politiker havde nogle ting, som jeg kunne være med til at højne.

Omdiskuteret område
Skoleområdet har været meget i fokus over de seneste år. De tidligere fire skoler i Glostrup er blevet til Glostrup Skole på fem forskellige matrikler, og Folkeskolereformen har været meget debatteret. De seneste år har der været lærer- og lederflugt fra Glostrup Skole.
– Jeg synes, jeg har overtaget en skole, hvor man kan se, at et fundament er lagt. Man er begyndt at tænke videre i forhold til de problemer, der har været. Jeg ser, at ledelse, lærere, elever og forældre begynder at bygge ovenpå fundamentet. Nu bygger man de mursten, der skal skabe den hele skole. Der er lang vej endnu, men jeg synes, at man på alle matrikler begynder at få nogle nye ideer og tanker.
De nye ideer og tanker er blandt andet øget tværfagligt samarbejde på skolerne.
Nu skal skolerne have ro, mener Sophie Dahl Brohus.
– Selvfølgelig har der været udfordringer, for det er en stor reform. Men vi er også enige om, at vi skal give dem ro til at arbejde med det kæmpe materiale. Når vi sætter noget nyt i gang, så skal vi overveje, om det er noget, der skal ske nu, eller om det er noget, der kan vente. Politisk er det også vigtigt, at vi giver dem mulighed for at arbejde videre.

Problemer på Vestervang
Især Vestervangskolen havde sidste år store problemer. De blev blandt andet belyst i en stor undersøgelse.
– Den viste, at der var nogle udfordringer. Der var en ledelse, der var nogle lærere og der var noget undervisning, som vi skulle kigge på. Det har vi sat i værk. Det er ikke nogen hemmelighed, at der er kommet mange nye lærere til. Det gør, at der er kommer et nyt miljø op at køre. Det har været i gang i et halvt år. Nu begynder de at få arbejdet sig ind, og man begynder at få skabt nye spændende miljøer, siger Sophie Dahl Brohus.
Vestervangskolen har et faldende børnetal. Ved indskrivningen til de 0. klasser, der skal starte i skole efter sommerferie, var det den afdeling af Glostrup Skole med mindst søgning.
– Det er klart, at Vestervang er en udfordring for os. Der er desværre også et faldende børnetal i Vestervangsområdet, som gør, at klasserne ikke er så store, siger Sophie Dahl Brohus.
Hun har ikke nogen planer om, at Vestervang skal gøres til en særlig profilskole eller lignende, som man har valgt i andre kommuner.
– Det er et mål, at alle vores matrikler skal være populære blandt forældrene. Vestervang skal ikke gøres mere populær end de andre, siger hun og understreger, at Vestervang er en god skole.
– Vestervangskolen har nogle gode faciliteter og nogle gode lærere, der brænder rigtig meget for naturfagslinjen og bevægelseslinjen. De har nogle fede faciliteter med stadion og med bouldervæggen, der kommer derovre. Jeg tror, det er vigtigt, at vi også politisk er med til at tale det op. Vestervangskolen er på vej i den rigtige retning.

Blå bog

Alder: 32

Arbejde: Sygeplejeske på Ældrecenter Dalvangen på skærmet enhed for demente.

Privat: Gift, mor til tre

Politisk: Har været medlem af Venstre i Glostrup siden 2012 og blev valgt ind i 2013.

Kommer fra Rungsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top