fbpx
Natteravnene skaber lokal tryghed
IMAG0156.jpg
Tre af de lokale frivillige i Natteravnene. Fra venstre ses: Torben Larsen, Hanna Thomsen og Jørn Bonde. Foto: Natteravnene
VALLENSBÆK. I 16 år har der været Natteravne i Vallensbæk. Men foreningen er udfordret, for der mangler frivillige

Natteravnene er letgenkendelige. Med deres gule jakker går de nemlig rundt på gaderne om aftenen for at skabe tryghed for de unge, der er på vej til fest, hænger ud i det offentlige rum eller måske blot er på vej fra det ene sted til det andet.
I 16 år har den lokale afdeling af Natteravnene i Vallensbæk været med til at skabe tryghed for byens unge.
Men i fremtiden kan det blive vanskeligere at møde Natteravne i Vallensbæk, for der mangler frivillige.

Kontakt til unge
Hanna Thomsen er frivillig i Natteravnene, og hun beskriver aktiviteterne således:
– Vi færdes i de områder, hvor de unge færdes. Vores mål er at skabe tryghed for de unge, når de færdes i det offentlige rum, for eksempel på vej til og fra stationer og fester eller i sommermånederne, hvor de unge typisk samles på stranden, ved skolerne eller idrætscentret. Vi går typisk i aftentimerne. Vi forsøger altid at være synlige der, hvor de unge opholder sig. For at finde de steder, hvor de unge opholder sig, får vi god hjælp af SSP, som altid har fingeren på pulsen.

Tryghed
Ifølge Hanna Thomsen har Natteravnene betydning for trygheden i Vallensbæk:
– Vallensbæk får det ud af Natteravnene, at de unge kan føle sig endnu mere trygge ved at færdes ude i aftentimerne. Som sideeffekt ser vi mange steder et fald i mængden af hærværk og graffiti, når der etableres en Natteravneforening.

Alle kan være med
Har man lyst til at være frivillig, kræver det ifølge Hanna Thomsen ikke særlige forudsætninger:
– Natteravnene er helt almindelige voksne mennesker, der har lyst til at være der for de unge. Der er ofte tale om forældre til teenagere, idet det netop er teenagere, der er vores målgruppe. Vi har ingen særlig uddannelse eller beføjelser. Vi er der blot og står til rådighed for de unge på de unges præmisser. Vi har nogle enkle regler, vi skal følge som Natteravn.

Da Natteravnene i Vallensbæk på det seneste har haft vanskelig ved at skaffe frivillige, har foreningen indkaldt til ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 29. marts kl. kl. 19.30 i Vallensbæk Idrætscenter, hvor alle er velkomne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top