fbpx
Hjælp en ung i praktik
Arkivfoto-elever.jpg
Borgmester Henrik Rasmussen (K) opfordrer det lokale erhvervsliv til at hjælpe til med at skaffe praktikpladser til byens 8. klasse-elever. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Alle 8. klasses-elever i Vallensbæk skal i erhvervspraktik. Hvis du kan hjælpe med en uges praktikplads, vil det blive modtaget med kyshånd

– Jeg vil opfordre alle til at tænke over, om de kan hjælpe nogle børn godt på vej med en praktikplads, således siger borgmester Henrik Rasmussen (K) fra Vallensbæk Kommune.
Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk har nemlig besluttet at genindføre en uges obligatorisk erhvervspraktik for elever i 8. klasse.
Som udgangspunkt er det elevernes og forældrenes eget ansvar at finde en praktikplads. Men de lokale UU-vejledere prøver at give en hjælpende hånd.
– Vi har været ude i alle 8. klasserne og givet ideer til at komme i gang med at søge. En del har fået en praktikplads på en af kommunens arbejdspladser, der har været gode til at tage imod elever, siger vejleder Mikkel Dankert.

Hjælp fra lokal erhverv
Der er dog stadig brug for flere praktikpladser.
– Så hvis nogen kunne tænke sig at hjælpe ved at tage en elev ind i en uges praktik, hører vi meget gerne fra dem, siger vejleder og afdelingsleder ved UU Vallensbæk Jakob Hammer-Helmich, der tilføjer, at de unge stadig selv skal tage kontakt, selv om en arbejdsplads har meldt sig som praktikplads.
– Der er en stor læring i selv at tage kontakt til nogen. Man skal lære, hvordan man kommunikerer bedst med dem, hvordan man træder ind ad døren. Man skal øve sit håndtryk hjemmefra og tale sin sag. Det skal være et realistisk billede af, hvordan det er at komme ud og interagere med omverdenen, siger Jakob Hammer-Helmich.

Styrket vejledning
Erhvervspraktikken er ét af flere tiltag til at klæde kommunens unge bedre på til en plads på fremtidens arbejdsmarked. Et andet tiltag er oprettelsen af kommunens eget UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning), der vejleder unge om valg af uddannelse og erhverv. Før etableringen blev Vallensbæks unge vejledt i et fælles UU-center med Brøndby, Hvidovre og Ishøj.
– Fordelene ved, at vi har vores eget UU, er, at vi har mere kontakt med eleverne, og at vi har et tættere samarbejde med lærerne og jobcentret, fortæller Jakob Hammer-Helmich.
Via et samarbejde med Vallensbæk Ungdomsskole kan vejlederne nu være til stede på skolerne og give håndholdt vejledning.
Før måtte vi kun vejlede de 20 procent svageste elever. Nu er der fokus på, at vi skal vejlede alle. Selv om man klarer sig fint i skolen, kan man godt have brug for hjælp til at vælge uddannelse, fortæller vejleder Mikkel Dankert.
Han tilføjer, at UU-vejlederne også ofte er med til skole/hjem-samtalerne.

Personlig vejledning
At kommunens unge nu får en mere håndholdt indsats, glæder borgmester Henrik Rasmussen:
– De unge skal ikke vælge karriere ud fra et afkrydsningsskema. De skal have personlig vejledning, og det får de nu.

Om UU Vallensbæk
Ungdommens Uddannelsesvejledning – UU Vallensbæk vejleder kommunens unge om valg af uddannelse og erhverv. Målet er, at 98 % af alle unge i Vallensbæk Kommune skal påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse. Læs mere på www.uu.vallensbaek.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top