fbpx
Genbrug i ny butik
Genbrug1.jpg
Jesper og Marianne Mortensen har sammen med deres mor, Bodil, butikken loppelounge.dk. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Loppelounge.dk er en ny genbrugsbuik i Glostrup, hvor private kan sælge ting som på et loppemarked, uden at skulle bruge tid på det

Genbrug og loppefund har længe været populære i Danmark. Det er på tv, og der er masser af loppemarkeder rundt omkring. Seneste nyhed i den genre er butikken loppelounge.dk på Glostrup Torv, hvor man kan sælge sine brugte sager som på et loppemarked. Tingene sætter man op på en reol i butikken på Glostrup Torv, og så sørger butikken for at tage den fastsatte pris og give pengene minus et salær til sælgeren.
– Det er alle typer mennesker, der kommer her og køber og sælger. Vi har professionelle opkøbere stående klar om morgenen, når vi åbner. Og vi har hr. og fru. Danmark, der kommer og kigger. Vi har børnefamilier, der skal have noget billigt og samlere, der går efter samleobjekter, siger Jesper Mortensen.
Han har sammen med sin søster Marianne Mortensen og deres mor Bodil Mortensen Looppelounge.dk. Og der er så godt gang i butikken, at de allerede har syv ansatte.

Loppetrenden
Jesper og Marianne Mortensen har i mange år taget rundt på loppemarkeder og købt og solgt.
– Der er helt klart en genbrugstrend lige nu. Vi lever i et forbrugssamfund, hvor man bare smider ting ud, når man ikke kan bruge dem længere. Hvis man er en travl familie, kan man måske ikke tage på loppemarked og sælge sine ting. Så kan vi sælge dem i stedet, så de kan blive brugt igen og man kan tjene en lille smule. Vi er glade for at kunne bidrage til genbruget på den måde, siger Jesper Mortensen.
Og butikken er virkelig alsidig. Her er fine små porcelænsfigurer, gamle DVD-film og lange stativer med genbrugstøj.

Støtte tilbage til byen
På en reol midt i butikken hænger der et skilt fra en klasse, som Jesper Mortensen kender. Alt på denne reol er noget klassen har samlet sammen og nu sælger, så de kan få penge til en udlandsrejse i 9. klasse.
– Vi vil gerne hjælpe foreninger eller lignende i Glostrup på samme måde. Der er mange, der kommer herind med ting, som de ikke vil have noget for. Så planen er, at vi skal have en reol med den slags ting, og så give pengene til en forening, siger Jesper Mortensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top