fbpx
Fokus på folkeoplysning
DSC_1013.jpg
Kommunalpolitikerne har vedtaget en revideret udgave af folkeoplysningspolitikken. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. En revideret folkeoplysningspolitik i Brøndby skal skabe bedre vilkår for det lokale foreningsliv

Kommunalbestyrelsen godkendte på sit seneste møde den 10. februar en revision af Brøndby Kommunes folkeoplysningspolitik.
Dermed er der udstukket retningslinjer for den folkeoplysende virksomhed i de kommende fire år. Den nye folkeoplysningspolitik bygger videre på den gamle, sådan at kontinuiteten på området sikres, samtidig med at en række nye tiltag er blevet formuleret.

Støtte foreningslivet
I den nye folkeoplysningspolitik er beskrevet en række indsatsområder, som konkretiserer, hvordan kommunen vil understøtte det lokale foreningsliv i de kommende fire år. Her ser kommunen fortsat et stort potentiale for udvikling af IT-baserede løsninger til at skabe endnu bedre forudsætninger for at drive forening i kommunen. Der er ligeledes fokus på udvikling af samarbejder foreningerne imellem og samarbejder mellem foreninger og eksempelvis boligselskaber og folkeskolerne.
Folkeoplysningsudvalget med repræsentanter fra både spejdere, kultur- og idrætsforeninger, aftenskoler, samt kommunalpolitikere, har deltaget i udarbejdelsen af den nye politik og formanden for udvalget, Michael Buch Barnes, mener at politikken giver foreningslivet endnu flere muligheder for at udvikle sig i Brøndby Kommune:
– Vi har i udvalget arbejdet for en politik med fokus på mindst mulig administration for foreningerne, skabe større synlighed af foreningsaktiviteterne og anerkendelse af de frivillige. Vi vil samtidig også gerne give foreningerne mulighed for at udvikle sig gennem afprøvning af nye aktiviteter og bedre betingelser for at mødes på tværs, siger Michael Buch Barnes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top